Uz Zlatni mjesec donacija iz udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ koje je svoje djelovanje u potpunosti prilagodilo novonastalnoj epidemiološkoj situaciji u cilju pružanja efikasnije i kompletnije  podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti smatrajući ih najugroženijom grupom a s obzirom na rizik od širenja zaraze koronavirusa, u proteklom je periodu realiziralo brojne akcije pomoći.

U nastavku aktivnosti pomoći djeci i roditeljima, te pedijatrijskim odjelima bolnica u Bosni i Hercegovini  usljed okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa Udruženje je osiguralo još jednu donaciju i za odjel Pedijatrije KB „Dr. Irfan Ljubijankić“. 

Pored zaštitne opreme za mališane u vidu maskica, odjelu Pedijatrije donirana je i određena količina dezinfekcijskih sredstva i higijenskih potrepština te preparata za podizanje imuniteta.

Donacija je tokom protekle sedmice, Kantonalnoj bolnici dopremljena a uručena.

Direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, Fikret Kubat istakao tom prilikom je da bolnice i  medicinsko osoblje trebaju podršku cijelog društva naročito tokom ovih teških vremena, te da su nakon donacija sarajevskoj i tuzlanskoj Pedijatriji željeli pokazati da jednako brinu i za odjel Pedijatrije bolnice u Bihaću.

U bihaćkoj Bolnici, djeca oboljela od karcinoma s područja Unsko-sanskog kantona zbrinjavaju se u momentima kada se nalaze  na kućnom liječenju ili kada nisu na liječenju u jednom od referentnih onkoloških centara.

Ova donacija stiže u mjesecu septembru, koji se inače obilježava kao Zlatni - mjesec podizanja svijesti o dječijem raku i čiji je cilj podizanje svijesti o svim aspektima borbe sa dječijim rakom, kako u periodu boravka u bolnici tako i periodu nakon liječenja, odnosno povratka u matičnu sredinu.

 

KB/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1577 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa