„Srce za Krajinu“ uručilo novu donaciju bihaćkoj Kantonalnoj bolnici

Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ danas je isporučena oprema namijenjena odjelima za liječenje pacijenata oboljelih od COVIDA-19.

Radi se o tri Biocare PM900 monitora za praćenje pacijenta sa pet izlaza i ugradjenim printerom te tri stalka za PM900 monitore, ukupne vrijednosti 5500 eura.
Pristigla oprema još je jedna od niza donacija neformalne grupe „Srce za Krajinu“, koja je u više navrata osigurala je i uputila vrijednu pomoć Bolnici, ali i domovima zdravlja u općinama i gradovima. U ime Uprave, uposlenika KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ i pacijenata bolnice  zahvalili su  se članovima grupe „Srce za Krajinu“ na kontinuiranoj podršci u periodu od proglašenja pandemije do danas.

„S danasnjom isporukom medicinskih monitora završavamo (bar za sad) našu misiju pomaganja zdravstvenog sistema USK“,kazao je Alen Hadžić 

Svima onima koji su bili donatori i suradnici ovog jedinstvenog udruženja je uputio riječi zahvale :“Hvala vam svima od srca na donacijama, praćenju i podršci svih ovih mjeseci. Nadamo se da će ova akcija poslužiti svima nama kao pozitivan primjer kako se uz malo truda i ljubavi može učiniti puno toga. Neka ovaj izvještaj bude podstrek svima nama da uvijek i u svemu tražimo transparentnost.Ova grupa će i dalje ostati aktivna i odlučna da pomogne sve one projekte koji mogu i hoće osnažiti našu društvenu zajednicu“.

Srce za Krajinu je skupina mladih Krajišnika u dijaspori i BiH koji su se potrudili  da skupe novac da pomognu zdravstvenom sistemu USK u vrijeme pandemije. Novac su skupljali  uz pomoć bečke podružnice udruženja pomozi.ba.

Na čelu udruženja je bio Alen Hadžić iz Bosanske Krupe koji živi i radi u Austriji.

Prikupili su 53 037 eura,a u niz koraka,shodno potrebama i u dogovoru, donirali su opreme USK  u vrijednosti 53 099 eura.

Samozatajni,vrijedni učinili su mnogo i zato uz njihovu isključivo humanitarnu i domoljubnu želju da pomognu svojoj Krajini, jednostavno velikim slovima im možemo reći  HVALA.

 

KB“Dr.Irfan Ljubijankić“ /RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1708 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa