ASIM KAMBER LIŠEN SLOBODE

Foto: rtvusk Foto: rtvusk

Asim Kamber je priveden, a onda i proveden u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, gdje mu je uručena naredba o lišenju slobode. Njega se sumnjiči za krađu glasova i to prilikom posljednjih Općih izbora 2018.godine, u korist Stranke demokratske akcije u ovoj općini.

Skupa sa Asimom Kamberom u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu privedena je i njegova sekretarica, Mirela Husić, a oko podne u Sanskom Mostu priveden je i Fazir Vukalić.

“Oni su osumnjičeni da su u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove osoba koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta” rekao je u izjavi za RTV USK-a Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Iako je prvenstveno bio pozvan na razgovor, jer se i nalazio u Sarajevu, Kamberu je pri ulasku u zgradu SIPE uručena naredba o lišenju slobode. To znači da će naredna najviše 24 sata, dvoje privedenih provesti u ovoj zgradi, a onda će ih se preveti u Državno tužilaštvo gdje će biti ispitani od strane postupajućeg tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal i korupciju Tužilaštva BiH. Tu će se, potvrđeno je, odlučiti o narednim koracima u slučaju izborne krađe volje građana Sanskog Mosta.

Od ranog jutra pripadnici MUP-a USK asistirali su službenicima SIPE u pretresu četiri lokacije u gradu na devet rijeka i to stana Asima Kambera u centru Sane, privatnih stambenih objekata sekretarice Husić i Fazira Vukalića. Četvrti pretres je vršen u službenim prostorijama gdje Vukalić i radi.

Izvor: rtvusk

Zadnji put promjenjen srijeda, 16 Septembar 2020 17:31
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1469 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa