U petak počinje ovogodišnji 11. Sajam meda u Bosanskoj Krupi

srijeda, 12 Avgust 2020 11:43

Članovi Udruženja pčelara „Lipa“ u Bosanskoj Krupi sutra će započeti posljednje tehničke pripreme, kako bi svoje proizvode i aktivnosti na postavljenim štandovima s medom i mednim proizvodima svojih članova i kolega iz susjednih općina,u petak na svečanom otvaranju, ponudili na razgledanje, degustaciju ili i najbolju i najsigurniju kupovinu provjereno dobrih proizvoda nagrađenih na brojnim domaćim i međunarodnim sajmovima.

Sve to oni čine već punih 11 godina u okviru tradicionalne sajamske priredbe i projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“. Pokrovitelj i ovoga Sajma je Općina Bosanska Krupa i općinski načelnik Armin Halitović, uz stručnu podršku Službe za obrt, poduzetništvo i poljoprivredu.

Naravno ,uz strogo poštovanje preporuka vezanih za trenutnu epidemiološku situaciju-kazao nam je predsjednik Udruženja pčelara „Lipa“ Bosanska Krupa,a ujedno i predsjednik Kantonalnog udruženja pčelara, Hajrudin Šabić.

Posebno će biti zanimljiv prvi dan Sajma zbog već tradicionalne degustacije meda i nezaobilaznih tradicionalnih prozvoda koji se dobro slažu u našim želucima( maslenica,med u saću,medna torta,medenjaci), odmah poslije otvaranja i službenog razgledanja postavke i bogatstva na tradicionalnim bosanskokrupskim štandovima.

Prvog dana Sajma biće, u večernjim satima, organiziran i Okrugli sto na temu“ „Pčelinji proizvodi s dodanom vrijednosti-priprema, koristi i način upotrebe“,a učesnici okruglog stola najavljuju svojim biografijama i dosadašnjim radom, zanimljiv i koristan susret s medom i mednim pripravcima.Zainteresirani će na ovu temu slušati doktorice i profesorice Biotehničkog fakulteta Vildanu Alibabić,Melisu Oraščanin i Edinu Šertović,te profesora i cijenjenog medar i predavača Sulejmana Alijagića.

Jedanaesti po redu sajam održat će se od 14. do 16. augusta na Trgu Alije Izetbegović u Bosanskoj Krupi. Radno vrijeme sajma je od 9 do 21 sat.

Dževada Štancl

sajam meda2

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 98 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 983 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa