Novinari iz BiH na turističkom putovanju i u Bosanskoj Krupi

četvrtak, 30 Juli 2020 07:12

U sklopu Inicijative "Odmori u BiH" osmišljene kao ispomoć turističkom sektoru Bosne i Hercegovine, novinari iz različitih medijskih kuća u BiH, obišli su i Bosansku Krupu.

Inicijativa 'Odmori u BiH' provest će turistički novinare kroz Bosnu i Hercegovinu, s ciljem brže promocije prirodnih resursa i turističkih potencijala naše zemlje, a kao početnu destinaciju novinari su posjetili Unsko-sanski kanton. Poslije Martin Broda, Štrbačkog buka, Japodskih otoka i samog Bihaća, turističke rute na stare gradove Sokolac i Ostrožac, u Bosansku Krupu su došli već puni utisaka, ali iznenađeni ljepotom prirode i bogatstvima koje su ovdje vidjeli. A vidjeli su tek dio.

Zbog ograničenog vremena, popeli su se na nacionalni spomenik, Stari grad 'Pset' te prošetali Kejom, drvenim mostovima i Adama. Oduševljenje 'parkom u sredini grada' i tolikom prirodnom ljepotom, kazali su da je cijela Krajina jedan divan park, koji je u biti nepoznat ljudima u BiH, a da je Bosanska Krupa još uvijek nepoznanica, gdje ovakvi projekti ali i bolji marketing same turističke destinacije moraju biti aktivniji u narednim godinama.

Tuđim očima gledana, Bosanska Krupa je dragulj prirode, park hedonizma i uživanja, a našim očima gledano, još se tu svašta može uraditi, ali prvenstveno početi više ulagati u turizam i voljeti svoje, čuvati i uživati u blagodatima!

Elma V.

BH Novinari 3

BH Novinari 2

BH Novinari 1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 95 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 517 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa