Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

U Bos.Krupi otvoren 11. po redu sajam organske proizvodnje

utorak, 28 Juli 2020 12:40

Općina Bosanska Krupa i ove godine u suradnji sa Asocijacijom organskih proizvodjača USK i JKP „ 10 juli“ Bos.Krupa organizirala je bosanskokrupski sajam organske proizvodnje.

Jedanaesti po redu sajam održava se u tri dana, počevši od danas, 28.jula ispod tvrdjave „Pset“. Prema riječima organizatora odziv izlagača je dobar,posebno s obzirom na epidemiološku situaciju. Izlagači su se prijavili iz Sarajeva,Bihaća, Cazina kao i domaćina Bosanske Krupe. Zbog situacije sa stanjem oko epidemije COVID-19 ove godine organizator nije planirao dodatne sadržaje koji bi okupljali veći broj gradjana. Sajmovi su uvijek dobra prilika da se promovišu proizvodi, a od organizovanja i posjete sajmova na dobitku su svi : gradjani kojima bi po sajamskim cijenama trebali bili dostupni razni ljekoviti i za organizam zdravi proizvodi, proizvodjači koji kroz marketing postižu promociju svog proizvoda i dolaze do kupaca, ali i sredina u kojoj se organizuje sajam , jer ponovo - radi se o promociji grada i općine. U razgovoru sa nekima od izlagača kao što je porodični obrt „Pčelarstvo Šabić“ saznajemo da je epidemija uticala na promociju i prodaju proizvoda, ali da se smanjena potražnja dijelom osjetila i prije. Razlog mnogi vide u odlasku stanovništva. Upravo zbog toga, znati naći model kako plasirati svoj proizvod nije prednost samo u vremenu korone već i inače kada razne online platforme nude brojne mogućnosti.To posebno znaju oni koji shvataju da marketing nije trošak već investicija. Shvatili su to i u Asocijaciji poljoprivrednih proizvodjača USK gdje njena predsjednica Timka Gerzić (TIM MED) objašnjava kako je i u doba korone radila online prodaju i da je uspjela nadomiještati propušteno kroz redovne sisteme prodaje.

Medjutim ono što ostaje jeste činjenica da su sajmovi uvijek dobra prilika da se kupac na licu mjesta upozna sa proizvodom,informiše kod proizvodjača,a onda i postane redovni konzument proizvoda iz organskog uzgoja čemu se danas sve više stremi u vremenu prehrane zasićene aditivima i vještačkim materijama.

Sajam radi do 22 sata danas, sutra i u četvrtak ispod Starog grada odnosno na gradskom keju.

Dobro došli!

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 96 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 532 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa