Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

Za obavljanje javnih radova u Bosanskoj Krupi 40 nezaposlenih lica dobija naknadu od hiljadu KM

srijeda, 22 Juli 2020 08:10

U Bosanskoj Krupi su u toku javni radovi koji podrazumijevaju uređenje obala rijeka Une i Krušnice, izletišta Šujnovac, Velikih ada, te starogradskih tvrđava u Bosanskoj Krupi i Jezerskom. Radove obavlja četrdeset nezaposlenih lica kojima će Općina Bosanska Krupa po okončanju isplatiti naknadu u iznosu od 1.000,00 KM.

 

Sječa i krčenje samoniklog granja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, prikupljanje otpadnog materijala, ručno čišćenje odvodnih jaraka na više lokacija, poslovi su na kojima su već angažirane nezaposlene osobe iz Bosanske Krupe.

 

Program javnih radova na području općine Bosanska Krupa pod nazivom „Javnim radom za zajednicu i čist okoliš“ inicirao je načelnik Armin Halitović, kako kaže, u želji da se uredi životni prostor Krupljana, gostiju, turista, a u isto vrijeme nezaposlenim osobama omogući zarada.

 

„Oni će za 25 radnih dana primiti naknadu od 1.000,00 KM uz osiguran topli obrok. Učešće je uzelo i JKP „10. juli“ i Šumarija Bosanska Krupa koja će dati određeni broj ljudi. Dakle na ovaj način ćemo zajednički pokazati da možemo u dobroj sinergiji uraditi kvalitetan posao i realizirati jedan ekonomski, socijalni i ekološki projekt“, kazao je načelnik Halitović i podsjetio da je ovo treći put u posljednjih deset godina da Općina Bosanska Krupa na ovaj način realizira projekte uređenja okoliša, a da pri tom angažira nezaposlene sa liste Biroa.

 

Osim sredstava za naknade, Općina Bosanska Krupa osigurava sredstva za ishranu, te materijalna sredstva za rad, odnosno opremu.

 

Lica koja vrše javne radove Općina je odabrala putem javnog poziva. Jedini uslov za prijavu kandidata bio je da se nalaze na evidenciji nezaposlenih JU „Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona“ Bihać, Biro rada BosanskaKrupa, odnosno da su radno sposobni.

 

U realizaciju programa, osim nezaposlenih lica, bit će uključeni i radnici Općine Bosanska Krupa i JKP „10. Juli“, a podršku će pružiti uposlenici ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. i članovi Kanu kluba „Kormoran“ iz Bosanske Krupe.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 127 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 505 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa