Otkrivanje spomen ploče tragično stradalim lovcima

petak, 03 Juli 2020 09:10
FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

U subotu, 4.jula, Udruženje lovaca ''Grmeč'' Bosanska Krupa, upriličiće otkrivanje spomen obilježja Hazimu Poriću i Azizu Nesimoviću, tragično stradalim lovcima, na lovištima Bulećani i Jeličino Voće, gdje su stradali.

Iz Udruženja navode da je spomen obilježje stradalim lovcima izgrađeno zahvaljujući članovima Revira 2 – Bosanska Otoka, sekcija Baštra te se Udruženje zahvaljuje na ovom plemenitom gestu.

Otkrivanje spomen ploče Hazimu Poriću planirano je u 12h, dok je Azizu Nesimovicu isti dan u 15h. Iz Udruženja napominju da je teren pristupačan i da su spomen ploče udaljene jedna od druge 5km. Također navode da je u pripremi i spomen ploča za Seada Džigumović - Ramba, koji je tragično stradao u lovištu Bosanska Krupa.

Udruženje lovaca Grmeč broji oko 700 aktivnih članova, radi na uzgoju i zaštiti divljači, ali i na odstrelu iste. Ovo udruženje svoj uspješan rad pokazuje već godinama, a aktivnost otkrivanja spomen ploča svojim tragično stradalim članovima, iskazuju ljudskost i humanost, ali i opominju da se nikad ne zaborave ljudi koji su nekad bili dio nas i koji su nam mnogo značili.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 473 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 301 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa