BH novinari počeli sa programom psihološke podrške medijskim profesionalcima

utorak, 19 Maj 2020 18:12

Udruženje/udruga BH novinari u saradnji sa udruženjima psihologa Kantona Sarajevo i Republiske Srpske, te sa tri klinička psihologa – terapeuta iz Banje Luke, Mostara i Sarajeva, počelo je sa pružanjem besplatne psihološke podrške novinarima, blogerima, freelancerima i drugim medijskim radnicima na teritoriji cijele BiH.

Program psihološke podrške medijskim profesionalcima obuhvata online psihološko savjetovanje, individalnu podršku terapeuta putem Skypea te grupni rad sa članovima redakcija. U naredna tri mjeseca svi zainteresirani moći će besplatno dobiti savjete sa programom koji će uključivati stručnu psihološku podršku u savladavanju profesionalnog stresa i umora, odnosno razvijanje tehnika borbe sa strahom, neizvjesnošću i drugim oblicima pritisaka kojima su profesionalno ili privatno izloženi medijski djelatnici, blogeri i aktivisti.

Za psihološku pomoć možete se prijaviti putem linka https://bhnovinari.ba/bs/psiholoska-pomoc/.

Također, javiti se možete e-mailom udruženjima psihologa Kantona Sarajevo Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Republike Srpske Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. 

Za direktni kontakt sa psihologom-terapeutom, svi zainteresirani mogu se obratiti Udruženju BH novinari putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili na brojeve telefona 033 223 818 i 033 255 600.

Naglašavamo da je privatnost zagarantovana svima koji se prijave i da će samo psiholozi raspolagati njihovim ličnim podacima.

Program psihološke podrške BH novinari su razvili uz pomoć organizacije Free Press Unlimited iz Nizozemske.

 

Izvor: bhnovinari.ba

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 51 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 652 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa