Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

Federalni Crveni križ u posjeti Bosanskoj Krupi

petak, 15 Maj 2020 11:50

 

Generalni sekretar Crvenog križa/polumjeseca FBiH Namik Hodžić s delegacijom, posjetio je danas općinsku organizaciju Crvenog križa Bosanska Krupa te našem Crvenom križu donijela ramazanske pakete pomoći, za najugroženije korisnike, ali i obećavši značajnu pomoć u renoviranju prostorija općinskog Crvenog križa, koje su zbog starosti ali i vremenskih nepogoda, prilično propale.

U svojim aktivnostima u ovoj sedmici, Federalni CK je u posjeti USK, a današnju posjeti su upravo otpočeli u Bosanskoj Krupi. Pregledavši prostorije, uručivši poklone nakon konstruktivnog razgovora s članovima CK Bosanska Krupa o prioritetima u narednom periodu, uputili su se dalje u Bužim, Cazin, a krajišku rutu će završiti u Bihaću, gdje će posjetiti i migrantski centar.

''Budući da smo mi organizacija koja radi za građane i zajednicu, poželio bih svima dobro zdravlje, posebno u vrijeme kad imamo globalni koronavirus i u BiH. Vjerujem da ćemo svi iz ovoga izići zdravi i poenta je da u Nedjelji crvenog križa, damo svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa. Želim da zahvalim svim volonterima i osoblju Crvenog križa Bosanska Krupa, koji su predano radili na pružanju podrške građanima, posebno ranjivim skupinama koji su trebali našu podršku. U tom kontekstu mi nastavljamo s našim aktivnostima. Ovih dana smo na području USK. Razgovaramo s našim saradnicima, u okvirima mogućnosti obezbjeđujemo osnovnu humanitarnu pomoć i gledamo koji su to prioriteti u narednoj fazi da budemo podrška našim organizacijama, budući da se cijeli život odvija u lokalnoj zajednici. I danas želimo ovdje da vidimo šta je to prioritet CK Bosanska Krupa. Vidimo da je to zgrada i vozilo. Apeliram na načelnika općine i druge koji mogu da podržati. I mi smo spremni da podržimo ovaj projekt koji se treba realizirati'' – kazao je generalni sekretar Crvenog križa FBiH.

Sedmica Crvenog križa traje od 08.-15. maja i danas, na samom završetku obilježavanja Sedmice Crvenog križa/polumjeseca, mladi volonteri CK Bosanska Krupa izišli su na ulice naše općine i na simboličan način, prodajom markica obilježili su ovu sedmicu solidarnosti.

Prethodnih godina, kantonalne i općinske organizacije u Federaciji BiH pa i sam Federalni štab Crvenog križa, raznolikim aktivnostima obilježavale su ovu sedmicu akcijama darivanja krvi, akcijama mjerenja šećera i tlaka, radionicama iz prve pomoći, svečanim sjednicama organa i tijela u upravnoj strukturi organizacija, širenjem svijesti u školama i na ulicama gradova i općina, okupljajući ljude i edukujući mase o važnosti rada i aktivnosti ove organizacije. Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, aktivnosti su znatno drugačije i prilagođene ovoj situaciji. No to ne umanjuje rad niti usporava ovu organizaciju, koja počiva na temeljima solidarnosti i humaniosti te načelima ljudskosti.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 97 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 420 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa