Spašeni migranti koji su upali u jamu na Plješevici

ponedjeljak, 11 Maj 2020 10:34
FOTO: FENA FOTO: FENA

Pripadnici Gorske službe spašavanja Stanice Bihać su uspješno proveli akciju spašavanja migranata koji su, na području planine Plješevica, prilikom sakrivanja od pogranične policije, upali u jamu.

Naime, sinoć, 10. maja, u 20.20 sati GSS Stanica Bihać zaprimila je dojavu od policije da je nepoznati broj migranata na području planine Plješevica, prilikom sakrivanja od pogranične policije, upao u jamu. Odmah po zaprimljenom pozivu krenulo se sa organizacijom spašavanja, te je na lice mjesta izašlo 13 pripadnika GSS Stanice Bihać i uspješno provelo akciju spašavanja, saopćeno je iz GSS-a FBiH.

Radilo se o 12 migranata gdje je 11 njih upalo u jamu, prilikom sakrivanja od patrole DGS-a.

Nakon što su ih primjetili pripadnici DGS-a počeli su sa spašavanjem i uvidjevši da će biti potrebna stručno-specijalistička pomoć kao i specijalna oprema pozvali su GSS. Pripadnici Stanice Bihać su po dolasku na teren u jami na dubini od 12 metara pronašli pet unesrećenih sa lakšim i težim povredama, dok se u međuvremenu njih šest uspjelo izvući pomoću konopca kojeg je imala patrola DGS-a. Spasioci GSS-a su nakon zbrinjavanja svih pet povrijeđenih uz pomoć opreme uspjeli izvući iz jame na sigurno.

S obzirom na to da su svi imali povrede po tijelu te da se radilo o većem broju povređenih osoba na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć i tim Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koji su im dodatno sanirali povrede te ih prevezli na polikliniku na dalje postupanje, navodi se u saopćenju.

Izvor: FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 75 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 649 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa