Od 13. aprila u funkciji sistem zelenih prioritetnih traka

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da će u ponedjeljak, 13. aprila biti pušten sistem zelenih prioritetnih traka u regionu zapadnog Balkana, zahvaljujući kojima će vitalni proizvodi sa zajedničke liste imati olakšan promet na definisanim graničnim prelazima između zemalja CEFTA-e.

- Zelene trake su otvorene za svu robu sa zajedničke liste vitalnih proizvoda. Granični prelazi u sistemu zelenih koridora radiće 24 sata, sedam dana sedmično, kako carina, tako i druge granične službe - dodao je Košarac. - CEFTA lista sadrži najvažnije proizvode – hranu za ljude i stočnu hranu, dok je za oblast medicinskih proizvoda, zaštitne opreme i drugih proizvoda neophodnih u trenutnoj situaciji preuzeta lista Svjetske carinske organizacije.

U zavisnosti od potreba CEFTA strana, ova lista se može mijenjati i dopunjavati- objasnio je ministar. Ministar Košarac ocijenio je izuzetno značajnim početak funkcionisanja sistema zelenih prioritetnih traka, ističući da je BiH spremna da se u punom kapacitetu prilagodi novim uslovima.

Izvor: FENA

Zadnji put promjenjen nedjelja, 12 April 2020 16:37
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1709 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa