Večeras se na GP Izačić očekuje oko 100 gradjana iz inostranstva koji će prolaziti medicinske kontrole

srijeda, 08 April 2020 15:23
FOTO: Arhiva - Krizni štab Vlade USK FOTO: Arhiva - Krizni štab Vlade USK

Kako je objavila ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović trenutno na Kantonu imamo 34 aktivna pacijenta.Bihać i Cazin najviše. Od 22 uzorka koja su jutros testirana pozitivna je jedna osoba iz Bihaća.

Naredbom štaba Civilne zaštite FBiH na graničnim prelazima Izačić i Maljevac u pripremljenim izolatorijima oformljeni su i medicinski timovi koji rade 24 sata, na svakom graničnom prelazu po četiri tima u smjenama.Na graničnom prelazu Izačić su timovi iz lječilišta Gata,Doma zdravlja Sanski Most ,Doma zdravlja Bihać,Zavoda za javno zdravstvo,dok su na GP Maljevac medicinski timovi domova zdravlja Cazina,Bosanske Krupe,Bužima i V.Kladuše. Iz Gate su planirana i dva tima za migracioni centar Lipa. Lječilište Gata ne radi od 25 .marta tako da su ljekari koji su slobodni aktivirani i na ovom terenu.

Večeras iza 2 h poslije ponoći očekuje se veći broj naših gradjana iz inostranstva preko GP Izačić,prema trenutno raspoloživim informacijama riječ je o više od 100 naših gradjana. Zbog toga dva medicinska tima odmah večeras idu na GP Izačić. Gradjani idu u kućnu samoizolaciju,ukoliko nemaju simptoma,jer još uvijek nije sve pripreljeno za prihvat ljudi u izolatorije na dva granična prelaza.

Kako je istakao direktor KB »Irfan Ljubijankić » Hajrudin Havić trenutno se na infektivnom odjelu bolnice nalazi devet pacijenta, pet ih je pozitivno,četiri su suspektna.Uzeti su brisovi i danas idu na analizu. « Što se tiče nabavke materijala za bolnice,granice su zatvorene i EU i SAD-a i sve je zaustavljeno tako da nemamo informacija šta je sa opremom koju je nabavio Džanan Musa. »

Vlada USK/RadioBK

Zadnji put promjenjen srijeda, 08 April 2020 15:27
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 127 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 597 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa