AJDINOVIĆ: ŠATORE NA GRANICAMA ĆEMO NA VRIJEME POSTAVITI, NIKO NEĆE PROĆI BEZ LJEKARSKOG PREGLEDA

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović kazao je na konferenciji za medije da 86 inspektora vrši nadzore na 14 graničnih prijelaza, te da je u toku postavljanje šatora koje je tražilo Predsjeništvo BiH.
"U ovom trenutku pet građana se nalazi u šatorima i oni će biti zadržani do dolaska nadležnog epidemiologa koji će dati preporuku da li ove putnike upućivati u zdravstvene ustanove, karantine ili u kućnu izolaciju", rekao je Ajndinović.

Istakao je da će zadržavanje vjerovatno trajati duže od predviđena 24 sata, ali da će svi uslovi biti obezbijeđeni.

"Bit će razdvojeni šatori osoba s težom kliničkom slikom od onih koji ne pokazuju simptome, vodili smo računa o svemu. Rok je bio 48 sati, aktivno je radi, imamo još 24 sata i sigurni smo da će za to vrijeme na svih 14 graničnih prijelaza biti postavljeni šatori. Ono što je važno istaći je da će svaka osoba koje uđe u BiH bit pod obaveznim zdravstvenim pregledom na samom graničnom prijelazu", rekao je Ajdinović.

Kada je riječ o izrečenenim mjerama izolacije, istakao je da su od 15. marta izrečene za 23.164 osobe.

 

Izvor: FENA

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 601 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa