Uskoro pozivni centar za sve gradjane, stanje na terenu ocijenjeno zadovoljavajućim !

Ukoliko se do petka,27.marta pokaže da sve do sad poduzete mjere ne daju željene rezultate u ograničenom karantenu s ciljem suzbijanja širenja korona virusa Općina Bos.Krupa će pooštriti mjere totalnom karantenom, s tim da,konstatovano je, stanje na terenu za sada je prilično dobro-zaključak je ovo sa današnje sjednice Štaba Civilne zaštite općine Bos.krupa.

Danas je takodje donešena naredba i da se dio JU »Prva osnovna škola » ustupi za pripremu izolatorija za eventualni smještaj srednje i lakše oboljelih. Na Domu zdravlja i JKP »10 juli » je da se pripreme kreveti i neophopdna oprema što bi u dva do tri dana trebalo da bude spremno.Ovakva mjera se uvodi, jer je to ujedno i naredba Kantonalnog štaba Civilne zaštite kako bi smo bili spremni u slučaju da nam se pojave prvi oboljeli teže zdravstvene slike.

225 osoba u samoizolaciji, svi za sada dobro

Prema posljednjim podacima Doma zdravlja Bos.Krupa koje nam je ustupio direktor Mujo Kekić u samoizolaciji trenutno je 225 osoba i svi su za sada dobro.Danas su takodje formirani štabovi mjesnih zajednica, a podsjećamo juče su imenovani povjerenici u svim mjesnim zajednicama koji će zajedno sa proširenim Operativnim timom civilne zaštite djelovati na terenu kada je u pitanju pomoć gradjanima i kontrola mjera samoizolacije. U cilju što kvalitetnije pomoći gradjanima općine Bos.Krupa od sutra(24.03) će biti otvoren pozivni centar sa brojevima telefona koji će za naše sugradjane kojima bude bilo potrebno snabdijevanje namirnicama ili neki drugi vid pomoći osigurati potrebno putem nadležnih resora.

Općinski štab Civilne zaštite je preporučio Domu zdravlja općine Bos.Krupa da formira registar učenika medicinske škole,studenata medicine i više zdravstvene škole kako bi se i oni mogli staviti u funkciju ukoloiko to situacija bude zahtijevala.

Od sutra radno vrijeme do 16 sati,u marketu po osobi 10 minuta

Od sutra (24.marta) rad marketa i drugih prodavnica skraćuje se do 16 sati kako bi svi do 18 sati kada počinje policijski sat mogli biti u kućama.Takodje ,s obzirom da je evidentirano kao problem, boravak unutar marketa prilikom kupovine skraćuje se na 10 minuta po osobi. »Spisak pripremite ,kupite što vam je neophodno i kući »-kazao je u « Otvorenom programu «  radija Bosanska Krupa načelnik Općine,ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Armin Halitović.

Prema riječima načelnika Halitovića polako staju i proizvodni pogoni, prvenstveno jer staju i matične firme u inostranstvu, odnosno generalno zbog stanja u svijetu smanjuje se privredna aktivnost.

Sa današnjim danom(23.03) informacije govore da smo prilično disciplinovani,od 225 osoba u samoizolaciji nemamo osoba teže zdravstvene slike,policijski sat se poprilično dobro poštuje. Štabu Civilne zaštite svakodnevno se javljaju pojedinci, firme, ustanove kako bi dali doprinos u što kvalitetnijem preveniranju širenja epidemije.

Bosanska Krupa i njeni gradjani za sada na ovom parcijalnom testu odlično su ocijenjeni, ali da bi konačna ocjena bila « sjedi 5 » potrebno je uložiti još snage,discipline i odgovornosti.

Možemo mi to !

 

Renata S.

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 23 Mart 2020 13:53
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1746 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa