Učenici iz Drenove Glavice, Ostružnice i Malog Badića od danas imaju redovan prevoz

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme „Putnik prevoz“, u prisustvu direktorice „Druge osnovne škole“ Daire Zjakić, potpisali su danas ugovor o vanlinijskom prevozu učenika sa područja općine Bosanska Krupa u cestovnom prometu.

Pedeset šest učenika iz Drenove Glavice, Ostružnice i Malog Badića na nastavu u Drugu osnovnu školu od početka drugog polugodišta ne idu zbog neuspjele javne nabavke usluga prevoza. Zahvaljujući Općini Bosanska Krupa od danas imaju prevoz do škole i od škole.

Načelnik Armin Halitović preuzeo je na sebe obavezu i sa „Putnik prevozom“ potpisao ugovor za mjesec dana u kojem bi škola trebala okončati tendersku proceduru.

„Djeca jednostavno ne mogu i ne smiju biti žrtve administracije. Škola je uradila ono što je mogla, ali su naišli na zid. Općina je bila u mogućnosti izaći u susret i to radi sa zadovoljstvom. Nije da me ne zanima šta je čija nadležnost, ali kada se o djeci radi, takve stvari su manje bitne“, kaže načelnik Armin Halitović.

Među učenicima iz Drenove Glavice, Ostružnice i Malog Badića, koji će koristiti ovaj vanlinijski prevoz je i šestero djece sa teškoćama u razvoju koji žive u različitim dijelovima lokalne zajednice poput Dolova, Hodžinca, Lamela, Krčane.

„Nama ostaje da se zahvalimo od srca načelniku i Općini na senzibilitetu prema našim učenicima i nedvojbenom stavu podrške kada su u pitanju djeca i njihovo obrazovanje“, zaključuje direktorica škole Daira Zjakić.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

2

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 525 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1601 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa