Poticaji u poljoprivredi na javnoj raspravi u Bosanskoj Krupi

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona održavaju se radni sastanci sa predstavnicima općinskih/ gradskih savjetodavnih službi i poljoprivrednih proizvođača.

Za sutra,četvrtak trinaestog februara   takav zajednički sastanak,bit će organizovan u Bosanskoj Krupi, kako bi predstavnici Ministarstva razgovarali o unaprijeđenju efikasnosti pružanja stručne pomoći u postupcima koji se se odnose na ostvarivanje novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji sa višeg nivoa vlasti,prvenstveno da bi se čule sugestije i prijedlozi poljoprivrednih proizvođača. U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona smatraju da će na takav način,organizirajući javne rasprave u osam općina Unsko-sanskog kantona, direktnom komunikacijom, dobiti najbolji uvid u potrebe, način rada i smjernice za dalje, još kvalitetnije djelovanje,a kroz izradu što kvalitetnije Odluke i Upustva o ostvarivanju prava na novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz budžeta Unsko-sanskog kantona za 2020. godinu.

Svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači tako će imati priliku da lično iznesu svoj stav,ali i poljoprivredna udruženja i obrti,te nadležna općinska Služba za obrt,poljoprivredu i poduzetništvo općine Bosanska Krupa koja je i uputila javni poziv poljoprivrednim proizvođačima da sutra,u četvrtak 13. februara prisustvuju ovoj javnoj raspravi u Domu kulture u Bosanskoj Krupi  i predlagačima budužetske Odluke,Ministarstvu za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo iznesu svoj stav kada su u pitanju poticajne novčane podrške,kako bi te podrške došle u oblasti što srazmjernije potrebama ,koje mogu, u ovom vremenu teškom za poljoprivredne proizvođače, ,koliko-toliko unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju.

Vlada USK-a je već od prošle godine sa skupštinskim zastupnicima uključila predstavnike poljoprivrednih proizvođača u odlučivanje o prioritetnoj problematici u ovoj oblasti s ciljem kvalitetnog planiranja razvoja poljoprivrede kao važnog resursa za ekonomski napredak Kantona,a u tu svrhu je već u ovoj godini ,u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Unsko-sanskog kantona, izdvojila 480 000 konvertibilnih maraka da 49 poljoprivrednika Unsko-sanskog kantona budu korisnici novčanih sredstava za subvencioniranje poslovnih ideja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prvom stepenu dorade poljoprivrednih proizvoda.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 601 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1610 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa