Printaj ovu stranu

Počinje rekonstrukcija vodovodne i izgradnja kanalizacione mreže u naselju Krčevine

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Počinje rekonstrukcija vodovodne i izgradnja kanalizacione mreže u naselju Krčevine

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor JKP „10. Juli“ Zihad Jašaragić danas su potpisali ugovor o prenosu sredstava planiranih budžetom Općine Bosanska Krupa za 2020. godinu na ime projekta „Kanalizacija Krčevine“.

 

Nekoliko posljednjih godina, zavisno od finansijskih sredstava i iskazane želje i potrebe mještana, vrše se radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Bosanskoj Krupi. U skorijoj budućnosti takvi će radovi obuhvatiti i naselje Krčevine.

 

Vodovodna mreža za pomenuto naselje postoji od ranije ali ona zbog profila cijevi, odnosno pritiska u sistemu, ne može na adekvatan način odgovoriti na potrebe korisnika, ni postojećih a pogotovo budućih. U isto vrijeme dok se bude radila rekonstrukcija vodovodne, bit će izgrađena i kanalizaciona mreža.

 

„U naselju Krčevine imamo 20-ak korisnika koji imaju problem sa nedovoljnim pritiskom vode zbog čega ćemo mijenjati profile cijevi. Imamo i zahtjeve za nova priključenja i jedini način da udovoljimo građanima jeste realizacija ovog projekta. Paralelno s tim uradit ćemo i kanalizacioni sistem u ovom dijelu lokalne zajednice čime svoje usluge podižemo na znatno viši nivi“, ističe direktor Zihad Jašaragić.

 

Za ove radove Općina Bosanska Krupa je u budžetu za 2020. godinu predvidjela 20.000 KM koje će na osnovu danas potpisanog sporazuma prenijeti na implementatora projekta JKP „10. Juli“.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 03 Februar 2020 10:12
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 663 puta

Galerija slika

новости Battlefiel4
портал недвижимости