Printaj ovu stranu

Bosanskokrupski pčelari na sajmu meda u Beogradu

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Bosanskokrupski pčelari  na sajmu meda u Beogradu

Članovi Udruženja pčelara „Lipa“ Bosanska Krupa započinju realizaciju projekta „Edukacija pčelara u proizvodnji pčelinjih proizvoda sa dodatnom vrijednosti „ kojeg su kandidirali i poslije selekcije bili odabrani za finasiranje u okviru projekta Farme II.Ovog vikenda boraviće u Beogradu gdje će posjetiti XII državni sajam meda Beograd ,već dugo najbolji sajam pčelarstva u cijelom regionu.

Po prvi put pčelari „LIPE“ boraviće na sajmu dva dana,tako da će imati dovoljno vremena ,ne samo za razgledanje sajamske ponude,već i za razmjenu iskustava,prisustvo predavanjima i kupovini svega onoga što će im u novoj pčelarskoj sezoni trebati,a po sajamskim cijenama. Kao i uvijek posebno zanimanje je usmjereno na inovacije u ovoj oblasti koje tradicionalno , pčelari regiona, najviše vole promovirati na Sajmu meda u Beogradu. Ova edukacijska posjeta je samo jedna ili prva aktivnost u projektu Farma II udruženje pčelara „Lipa“ iz Bosanske Krupe .Biće ih još mnogo u narednih šest mjeseci .Kroz sve aktivnosti nova saznanja dobiće 30 članova „LIPE“ .

Bosanskokrupsko udruženje pčelara je uspjelo ovim zaista zahtjevnim projektom obezbjediti sredstva za edukaciju i jačanje kapaciteta udruženja „LIPA“ dobiti 18 000 KM.Ovoj,dodajmo jojš jednu informaciju,a to je da je općina Bos.Krupa prije nekoliko dana isplatila poticaje prijavljenim pčelarima za 2019. godinu.

Dževada Štancl

Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 596 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости