Najluđu noć Krupljani su dočekali na otvorenom, uz Liniju života, vatromet i temperaturu ispod nule

Od 22h bosanskokrupska grupa Linija života zabavljala je hrabre i odlučne, koji su ove godine po prvi put imali u ponudi hranu i piće na trgu kod drvenog mosta i možda neki zaklon od hladnoće,kada ples više nije mogao ugrijati. 365 novih je dana, od momenta odbrojavanja i vatrometa te 365 novih prilika za ostvarivanje životnih ciljeva, želja i snova. To su nam upravo rekli i građani, koji su uglavnom željeli u 2020.godini dobrog zdravlja i sreće, a oni možda konkretniji zaželjeli promjene, i za sebe i za druge.

 DSC1965

Meggle zimska priča, koja je otpočela 25.decembra, sinoć je i završila novogodišnjim programom i po reakcijma građana, ove godine je bila lijepo osvježenje i nada da se još uvijek mogu desiti dobre stvari. Ispraćajući tako 2019.godinu i želeći svima sretnu i uspješnu 2020., Krupljani su pjesmom i dobrim raspoloženjem, nekoliko stotina njih pred sam čin odbrojavanja, iako u minusnom vremenu, odslalo poruku prijateljstva, ljubavi, veselja i sreće, a ponajviše nadanja da će problemi iz 2019.godine ostati samo sjećanje, a da će 2020.donijeti mnoštvo rješenja, pameti, smislenih odluka i sigurnosti. Jer nam to svima treba.

I ove godine, Općina je bila pokrovitelj svih prazničnih dešavanja, u saradnji sa JU "Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje" te sponzorima Meggle zimske priče, mljekari Meggle i ostalima.

 DSC1955

Nešto ranije, utorak, proslavljena je i Dječija nova godina, gdje je oko 100 mališana dobilo novogodišnje paketiće koje je donirao najveći trgovački lanac u BiH, Bingo. Uz pjesmu i ples, kako samo djeca znaju, šetališe je bilo puno smijeha i radosti, a u novoj godini, zarad djece, nadamo se da ćemo mi odrasli biti pažljiviji, odlučniji i spremniji na promjene. Jer 2020.godina, uz želje za dobrim zdravljem, srećom i ljubavlju, mora biti i godina kad će se poželjeti uraditi nešto na odlasku ljudi i uraditi nešto konkretno na tome.

Era dvadesetih godina, u dvadesetom stoljeću bila je era prosperiteta i ekonomskog rasta, koja se zavrsila određenim krahom. Ako poželimo daovaj put bude obrnuto, možda ove dvadesete budu i najbolje za nas.

 

Elma V.

 
Zadnji put promjenjen srijeda, 01 Januar 2020 12:44
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 415 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1426 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa