Otpočela zimska priča u Bos.Krupi

FOTO: Sanja Ezić FOTO: Sanja Ezić

Sinoć je otpočela prva pretpraznična priča, Meggle zimska priča, koja je okupila veliki broj građana Bosanske Krupe ali i gostiju, gdje je uz prigodan program te koncert grupe Retro, započela manifestacija koja će trajati sedam dana, na gradskom šetalištu u Bosanskoj Krupi, s kojom ćemo dočekati novu, 2020.godinu.

Pretpraznično raspoloženje, magično okićeno gradsko šetalište, oduševljena lica prolaznika, gostiju, pa i samih organizatora, ovu priču može samo opisati jedna misao – neka magija otpočne.

U susret 2020.godini polako hodimo u prilično nesvakidašnjoj kalendarskoj zimi, s novim programskim sadržajima Meggle zimske priče, mnogo dobrih koncerata, hrane i pića, raspoloženih ljudi, kako onih koji žive u Bosanskoj Krupi, tako i mnogih Krupljana koji su se ovih dana vratili za praznike.

Načelnik općine Armin Halitović, kao organizator ove zimske manifestacije, izrazio je zahvalu svima koji su pomogli da se ova priča počne pisati, podijelivši zahvalnice sponzorima, prijateljima projekta, firmama, ustanovama, udruženjima i pojedincima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos.

''Pretpraznička atmosfera u Bosanskoj Krupi se već uveliko osjeti. Ove godine smo, općina Bosanska Krupa, zajedno sa Centrom za kulturu, napravili nove sadržaje. To je bosanskokrupski zimska priča, Meggle zimska priča, koja se neće desiti samo ove godine. Naravno pokušaćemo da je omasovimo, da privučemo ljude u Bosansku Krupu, da našim građanima koji su tu, razbijemo malo svakodnevicu a našim sugrađanima koji su nažalost sve većim brojem van granica BiH, kad dođu za novogodišnje praznike, da osjete čari svoga grada, a ako bude i prilike, da nam se vrate''- kazao je načelnik Halitović.

Grupa Retro iz Bihaća napravila je odličnu atmosferu, a oduševljenje građana novim programskim sadržajima ove zime, pokazalo je i to da, uprkos kiši, veliki broj ljudi ostalo do kasno u noć, uživajući u čarima ambijenta, a bend se vraćao na bis. Do Nove godine, svaki dan su nove aktivnosti, gdje sve generacije mogu pronaći nešto za sebe, a danas na sceni je naš Krupljanin, Adis Lizalo, koji nastupa od 20h.

Općina Bosanska Krupa je organizator manifestacije, a generalni pokrovitelj je Mljekara Meggle.

 

Elma V.

Meggle zimska prica 2019 prvi dan 2

Meggle zimska prica 2019 prvi dan 6

Meggle zimska prica 2019 prvi dan 8

Zadnji put promjenjen četvrtak, 26 Decembar 2019 11:16
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 434 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1618 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa