Otvoren bosanskokrupski novogodišnji sajam

Danas, devetu godinu za redom, svoja vrata otvorio je bosanskokrupski novogodišnji sajam u poslovnom prostoru u ul.Patriotske lige. Na sajamskim štandovima posjetioci mogu pronaći med i proizvode od meda, torte i kolače, kozmetiku, knjige, domaće i ručno rađene proizvode te odijevne predmete i ručno rađene dekoracije. Na sajmu je 26 izlagača, a građani Bosanske Krupe mogu uživati u raznovrsnosti ponude proizvoda kao i u dobrom predprazničkom druženju.

Sajam je svečano otvorio općinski načelnik, a Zumreta Porić, ispred Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, kratko je poželjela svima unosne i uspješne dane sajma te podsjetila na same početke organizacije ovog sajma.

Počinju tradicionalne decembarske aktivnosti u Bosanskoj Krupi, evo danas i Novogodišnji sajam. Zadovoljni smo sa odazivom učesnika kojima je ovo prilika da se prezentiraju, da prodaju svoje dobre, zdrave proizvode. Paraleno sa ovim održavat će se i „Meggle Zimska priča 2019“ u dijelu pješačke zone. Vjerujem da ćemo na taj način svim građanima i onima koji dolaze u Bosansku Krupu povodom novogodišnjih praznika omogućiti koristan i zabavan program“ - kazao je načelnik Armin Halitović.

Među obrtima koji redovno učestvuju na ovom sajmu je i bosanskokrupski TIM-MED.

Od samog početka smo tu, svake godine dolazimo, vrlo smo zadovoljni sa odazivom, gostima koji dolaze, kolegama koji također izlažu, jedni drugima pružamo podršku, sarađujemo, drago mi je da se ovakvo nešto održava u našem gradu“ kaže Jasmina Gerzić iz obrta TIM-MED koji izlažu ljekovito bilje, mješavinu bilja sa mednim proizvodima i druge organske certificirane proizvode.

Od samog početka, 2011.godine, sajam je nudio različite aktivnosti, koje je nastavio i narednih godina, gdje je programski sadržaj svake godine obogaćivan različitim takmičenjima i nagradnim igrama, što je slučaj i ove godine. Dobra organizacija, različite aktivnosti kao i bogata ponuda svake godine privuče ne samo izlagače iz Bosanske Krupe i okoline, već i cijele BiH. Na ovogodišnjem sajmu sreli smo i obrnike iz Visokog, obrt ''NG Babić'', koji su izrazili zadovoljstvo organizacijom sajma, ali i oduševljenje našim gradom.

Organizator sajma i ove je godine Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a pokrovitelj Općina Bosanska Krupa s načelnikom Arminom Halitovićem. Novogodišnji sajam traje do 28. decembra, u radnom vremenu od 9.00 do 19.00 sati, u poslovnom objektu u ulici Patriotske lige.

Elma Velić

NG sajam 2019 1

NG sajam 2019 2

NG sajam 2019 4

NG sajam 2019 5

NG sajam 2019 6

NG sajam 2019 7

NG sajam 2019 8

NG sajam 2019 10

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 316 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 501 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa