Printaj ovu stranu

Otvorene prostorije Hitne službe Doma zdravlja

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Otvorene prostorije Hitne službe Doma zdravlja

Svečanim otvaranjem prostorija Hitne službe, ove srijede, Dom zdravlja Bosanska Krupa je ovu godinu obilježio s pozitivnim, korisnim i funkcionalnim projektima, kako za poboljšanje zdravstvene usluge i njege pacijenata, tako i uslova rada svojih zaposlenika.

Među brojnim gostima i zvanicama, koji su podržali ovaj projekt, premijer USK Mustafa Ružnić istakao je koliko su projekti ove vrste važni kako za općine u kojima se realizuju, tako i za cijeli kanton, radi poboljšanja uslova poslovanja, ali i zadržavanja mlade radne snage.

''Divno je da ovu 2019.godinu završamo sa otvaranjem jedne ovakve hitne službe. Mi smo zacrtali nekoliko koraka kad je u pitanju naše zdravstvo. Prije svega, govorili smo o norminanju naših ljekara, međutim ako želimo to postići moramo poboljšati uslove u kojima će oni raditi'' - kazao je premijer kantona.

Vizija rada ove ustanove, kako navode iz Doma zdravlja, jeste upravo u pružanju zdravstvenih usluga, uključujući i stalno poboljšanje kvaliteta i sigurnosti, trud da ovo bude ustanova u kojoj se pacijenti žele liječiti, ustanova koja će obezbijediti odgovarajuće okruženje koje podržava edukaciju zdravstvenih profesionalaca, kao pojedinaca i kao članova tima te da kao ustanova obezbijedi okruženje koje vrednuje rad i znanje te koja zadržava svoje zaposlenike. Investicija , koja je uložena u nove prostorije hitne službe, iznosila je oko 50.000 KM, od kojih je 20.000KM donacija Vlade kantona, odnosno resornog ministarstva, 20.000KM iz vlastitih sredstava Doma zdravlja, dok su ostala sredstva prikupljena od različitih donatora.

''Meni je drago da je ovo ministarstvo učestvovalo u izgradnji ovog centra za hitne intervencije. Građani Bosanske Krupe su zaista zaslužili da imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Nama je bit da zadržimo naš kadar, ljekare, medicinare, da mladost ostane ovdje, samim tim će i usluga građanima biti bolja'' - ističe ministrica zdravstva, rada i socijalne politike, Nermina Ćemalović.

Prisutnima se, pored premijera i ministrice, obratila i skupštinska zastupnica Ifeta Kadić, koja je navela da uz odličnu saradnju s premijerom, ali i s općinskim načelnikom, projekti kao ovi mogu da služe lokalnoj zajednici i njenim sugrađanima. I načelnik općine Armin Halitović je istakao da je ovo veliki korak za Dom zdravlja ali i za cijelu općinu.

''Možemo reći da je danas jedan fin dan u Bosanskoj Krupi. Razlog je upravo ovo otvaranje hitne službe, projekt na koji već duže vrijeme čekamo. Ali zalaganjem direktora, resornog ministarstva i vlade USK, uspjeli smo ovaj projekt okončati. Moram kazati da je i općina Bosanska Krupa imala svoje učešće, u okviru svojih mogućnosti. Nadam se da će biti što manje posla u ovoj hitnoj službi, ali da budemo spremni za sve'' -ističe načelnik Halitović.

Direktor Kekić, u svom kratkom obraćanju zahvalio sve svima koji su doprinijeli da se ovaj projekt završi, istaknuvši da ništa ne bi bilo moguće bez ljekara, medicinskog osoblja, administracije i svih zaposlenih u ovoj ustanovi te timskog rada koji ovu ustanovu čini uspješnom. Nove prostorije hitne službe Doma zdravlja će omogućiti funkcionalniji prijem i uslugu, lakši i produktivniji rad ljekara i medicinskog osoblja te bolje uslove za sve pacijente ove ustanove.

 

Elma V.

Hitna sluzba DZ BK otvaranje 1

Hitna sluzba DZ BK otvaranje 5

Hitna sluzba DZ BK otvaranje 8

Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 432 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости