Meggle zimska priča u Bosanskoj Krupi

FOTO: Sanja Ezić FOTO: Sanja Ezić

Magija koja je prosula svoje čestice centrom našeg grada označila je početak jedne nove novogodišnje priče, koja će trajati od 25.12 do novogodišnje noći.

Meggle zimska priča, koja svoje prvo poglavlje otpočinje 25.decembra, ponudiće Krupljanima, kao i svim gostima bogat muzički program, koji će nas sve uvesti u 2020.godinu, a pored koncerata koji će zagrijati atmosferu u ovim decembarskim noćima, kreativne, kulturne i zabavne aktivnosti će ponuditi svim generacijama način kako da posljednje dane ove 2019.godine provedu uz druženje i zabavu.

Pored bihaćkih bendova, Start, Dinko Kečalović i Space Patrol te Retro bend, zabaviće nas i tamburaški sastav Bedem te naši Krupljani Jasmin Beširević Jasko i Adis Lizalo, dok će najluđu i najiščekivaniju noć svirati Linija života i tako zajedno sa svima nama mahnuti 2019oj a dočekati 2020-tu .

U sklopu kulturnih dešavanja, PPK Hypnotic/Hipnotično će kroz ples, druženje s djecom i mladima zabaviti sve prisutne i naučiti ih nešto novo, dok će JU ''Dječije obdanište i dom učenika'' Bosanska Krupa svojim zimskim radostima uveseliti i uljepšati ovu zimsku priču i dati jos slatki čar dječijeg osmijeha, radosti i druženja. Kreativna radionica za djecu školskog uzrasta biće održana u Domu kulture a vodiće je Ismet Erdić, naš poznati umjetnik i slikar, a svi su pozvani. Poslije radionice biće upriličena i mala izložba radova. Za odrasle je planirana književna večer, koja će zaokružiti čitavo jedano književno poglavlje stvaralaštva naše Bosanske Krupe. ''Od Ćopića do Šehića'' zove se ovo književno kazivanje, a vodiće ga prof.dr.Šeherezada Džafić i mr. Azra Ičanović, koje će predstaviti ujedno i novu monografiju o Irfanu Horozoviću, autorice Džafić.

Na kraju stare godine, 31.12.2019., s početkom od 14 sati je dječija nova godina, gdje će biti podijeljeni paketići uz mali koncert bosanskokrupske omladine.

Generalni sponzor ove zimske priče je Meggle mljekara, a ovu priču sponzorski su podržali i firme ''Boreas'', ŠPD ''Unsko-sanske šume'', ''MissNet'', ''Beko-Omega'' te prijatelji projekta ''Karin&Mujo Pokali'' i BP ''Irfan Kadić''.

Organizator Meggle zimske priče je Općina Bosanska Krupa.

 

Elma V.

Meggle zimska prica 2

Meggle zimska prica 3

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 333 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 473 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa