Dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano u Jezerskom

U petak je u Jezerskom osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Jezerski, kojim je ova mjesna zajednica postala još jedna u nizu bosanskokrupskih naselja, ali i manjih lokalnih zajednica u BiH i svijetu koja će volonterskim radom i aktivnostima pokušati poboljšati uslove svojih građana.

Svečanoj sjednici osnivanja, na kojoj je bilo preko 30 učesnika, obratila se predsjedavajuća Općinskog vijeća, Elvira Mehić, koja je u svoje ime i u ime načelnika Armina Halitovića pozdravila ideju osnivanja te poželjela novoosnovanom DVD-u sretan rad. Također su se obratili i predstavnici PVJ Bosanska Krupa, predstavnici DVD Bosanska Krupa i Bosanska Otoka, gdje su iznijeli svoju podršku i pomoć novoosnovanom društvu. Kenan Mulalić, predsjednik DVD Bosanska Krupa, kako je naglasio, simbolično i tradicionalno, poklonio je novoosnovanom društvu komplet od 13 kombinezona, koji su pogodni za nošenje tokom obuka i na intervencijama.

Na sjednici su izabrani svi upravni i rukovodeći organi DVD-a Jezerski. Za predsjednika društva izabran je Smajil Muzaferović, dugogodišnji vatrogasac u Austriji, sad penzioniran i kako je naveo, spreman da pomogne i pomogne mladima da ovo društvo što prije stane na noge. Zamjenik predsjednika je Sinan Harčević, dok je predsjednik skupštine DVD Jezerski Armen Harčević.

''Ova inicijativa ponajviše je od strane našeg predsjednika Smajila Muzaferovića, koji je dugo godina radio kao vatrogasac i ima položene sve te certifikate. Cilj naš je da osnujemo udruženje, da imamo oko dvadeset momaka koji će se obučiti za dobrovoljnog vatrogasca i koji će biti spremni izići na teren kad treba.'' - kazao je predsjednik skupštine DVD Jezerski, Armen Harčević.

Udruženju sad slijedi formalna registracija u Ministarstvu pravde te obuka dobrovoljnih vatrogasaca, a želja, volja i rad će se pokazati u narednom periodu, jer su odzivom na prvoj sjednici, mještani Jezerskog, Mahmić sela i Pištalina pokazali da postoji interesovanje i da su spremni za ovaj vide volonterizma.

 

Elma V.

DVD Jezerski 3

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 475 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1640 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa