Obilježavanje 25. godišnjice forsiranja rijeke Une u sklopu operacije „Grmeč 94“

FOTO:Arhiva FOTO:Arhiva

U subotu, 2.novembra, Mjesna zajednica Ostružnica organizuje obilježavanje 25.godišnjice bitke za mostobran, kojom je 1994.godine, prvi put oslobođena Ostružnica, Kutanja, Badić.

Polazak marša je od 08,00 sati ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi gdje će se položiti cvijeće i proučiti Fatiha svim poginulim pripadnicima 511.slavne i Armije R BiH. Potom će učesnici marša krenuti na stazu dugu 11 kilometara trasom Adice, Halkići, Kutanja, Johovica, Ostružnica.

Tokom marša preživjeli učesnici ove bitke će održati istorijski sat, odnosno na mjestu samog prelaska rijeke Une, u naselju Mašići, gdje su jedinice 505.Viteške mtbr, pripadnici ratnog sastava Policijske stanice Bosanska Krupa i Radnog voda 511.slavne bbr, forsirali rijeku Unu, te će upoznati sve prisutne sa događajima i herojstvima tih dana.

Od 12,00 sati na Ostružnici planiran je prigodan vjerski i kulturni program, obraćanje zvanica i aktera bitke te zajednički ručak i druženje.                                      Od 14,00 sati na igralištu Cer upriličit će se revijalna utakmica u sjećanje na „zlatnog ljiljana“ i „gaziju“ rahmetli Nijaza Velagića. Revijalnu utakmicu odigrat će ekipe ratnih vojnih invalida 505.viteške i 511.slavne brdske brigade.

Organizator, MZ Ostružnica, poziva sve građane općine Bosanska Krupa da u subotu, 2.novembra, još jednom zajedno prođemo stazama bužimskih vitezova i junaka najslavnije od svih slavnih brigada kao i pripadnika ratnog sastava MUP-a Policijske stanice Bosanska Krupa te odamo dužno poštovanje braniocima i oslobodiocima Bosne i Hercegovine.

Emir Sedić

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 489 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 633 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa