Bosanska Krupa gost manifestacije “Noć BiH u Frankfurtu”

U subotu, 26. oktobra u Frankfurtu je održana tradicionalna manifestacija “Noć Bosne i Hercegovine u Frankfurtu”, koju organizuju asocijacije građana BiH u Hesenu,odnosno KUD-a "Zlatni Ljiljani", “Behar” i “Sevdah”' i za koju iz godine u godinu vlada veliki interes u cijeloj Njemačkoj. Dvorana od 1.700 mjesta u potpunosti je bila rasprodana danima ranije.

Svake godine ovo bude noć u kojoj se sretnu ljudi iz svijeta biznisa, politike, kulture i sporta iz Karlsruhea, Münchena, Nürnberga, , Düsseldorfa, Dortmunda, Hagena, Stuttgarta, Mannheima, Mainza, Frankfurta i drugih gradova Njemačke,ali i iz BiH, gdje se predstave potencijali za ulaganja, kao i projekti koji se mogu realizirati u BiH. Ove godine, pored ostalih, gosti Bosanaca i Hercegovaca su bili Jovan Divjak, prof. dr. Christian Schwarz-Schilling, bivši visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, koji su podsjećamo i počasni gradjani općine Bos.Krupa, zatim gradonačelnik Frankfurta Peter Feldmann, kao i predstavniciPangea” - Mreže njemačko-bosanskohercegovačkih studenata i akademika u Njemačkoj.Ono zbog čega je nama ovaj put posebno zanimljiva “Noć BiH u Frankfurtu” jeste to što je i Bos.Krupa bila gost večeri i gdje je u svom obraćanju načelnik općine Armin Halitović imao priliku brojnim zvanicama predstaviti Bos.Krupu i mogućnosti ulaganja.

Priliku da se ove godine općina Bos.Krupa predstavi kako dijaspori tako i biznismenima iz Njemačke dobijena je posredstvom vijećnika Općinskog vijeća Bos.Krupa Jasenka Šertovića i našeg sugradjanina Nijaza Muzaferovića koji od devedesetih godina živi i radi u Njemačkoj gdje je osnovao gradjevinsku firmu MANNF GmbH & Co.KG, a danas angažovan i na projektima i poslovima kroz koje može pomoći Bosanskoj Krupi iz koje je otišao kao dvadesetogodišnjak.U programu ovogodišnje manifestacije “Noć Bosne i Hercegovine” u Frankfurtu učestvovali su Halid Bešlić, Branko Đurić-Đuro, Lejla Piljević, kao i folklorne sekcije i učenici Bosanske škole u Frankfurtu.

Renata S.

B.Krupa u Frankfurtu 3

B.Krupa u Frankfurtu 2

B.Krupa u Frankfurtu 1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 468 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 674 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa