24. godišnjica oslobođenja: 17. septembar uz veliku rođendansku tortu i Divanhanu

U toku su „Septembarski dani slobode“, manifestacija kojom Bosanska Krupa obilježava dane otpora i dan oslobođenja od okupatora 1995. godine. Općina Bosanska Krupa, javne ustanove, udruženja, klubovi i organizacije organizuju niz aktivnosti poput obilaska spomen-obilježja i šehitluka, turnira u boćanju, košarci i nogometu, biciklističkog maratona, izložbe fotografija i slika, promocije knjige, plesne revije...

Najsvečanije i najveselije će ipak biti 17. septembra kada je Bosanska Krupa prije 24 godine, nakon 1244 dana okupacije, oslobođenja od srpskog agresora. U podne će u središtu grada biti degustacija velike rođendanske torte, a uvečer će na Trgu Alije Izetbegovića upriličen koncert popularne muzičke grupe Divanhana.

„Nekoliko godina živi ideja da napravimo veliku tortu i uz druženje je degustiramo u prirodnom ambijentu, ukoliko nas vrijeme posluži naravno. Da i na taj način proslavimo rođendan svoga grada. Torta je za oue godinu na moju veliku radost dogovorena, pravit će je naše vrijedne sugrađanke, članice udruženja žena: Mimoza, Vakat, Aktiv žena Otoka i Jasminka Čaušević, te naš poznati slastičar Redžep Rekić“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Torta će, kako naglašava načelnik, biti dovoljno velika da je mogu degustirati svi sugrađani i gosti koji dođu na proslavu rođendana Bosanske Krupe. Nada se da će najbrojniji među njima ipak biti mališani i djeca, učenici osnovnih i srednjih škola.

Slavlje Krupljana krunisat će program na Trgu Alije Izetbegovića gdje će od 21.00 sat nastupiti bosanskohercegovački sevdah bend „Divanhana“. Ovo im je četvrti put da dolaze u Bosansku Krupu i svaki put ih je, kako kažu, publika dočekala otvorenog srca.

„Ovo će sasvim sigurno biti naš najveći koncert u Bosankoj Krupi te koristim priliku da pozovem svu raju da nam se pridruži u ove divne septembarske noći kako bi zajedno širili sevdah i napravili još jednu uspomenu koju ćemo čuvati kao hamajliju da nas grije oko srca do narednih susreta“, naglašavaju iz Divanhane.

Tradicionalno, na Dan općine Bosanska Krupa, brojne delegacije će u jutarnjim satima obići spomen-obilježja i šehitluke, a u poslijepodnevnim će biti upriličena i svečana akademija Općinskog vijeća Bosanska Krupa. Na sve spomenute događaje organizatori pozivaju Krupljane i one koje vole Bosansku Krupu, sa željom da se obilježavanje što više omasovi i protekne u dobroj atmosferi i raspoloženju, na prikladan i dostojanstven način.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 255 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 728 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa