Kampanja Budi savjestan i primjeran vozač

U okviru promotivne kampanje „Budi savjestan i primjeran vozač“, V Policijske uprave Policijska stanica Bos. Krupa, jučer je održana druga faza projekta. Prva faza, u sklopu Okvirnog plana mjera i aktivnosti na poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK 2016-2020, održana je početkom augusta mjeseca, u prostorijama Doma kulture. U suradnji sa osam osiguravajućih društava na području općine, Policijska stanica Bosanska Krupa, provodiće ovu akciju čitavog augusta i septembra, gdje će između standardnih provjera, upozorenja i širenja svijesti, nagraditi savjesne i primjerne vozače.

Ove sedmice počela je druga faza, kojom će, kako navode iz V policijske stanice, pokušati širiti svijest o opasnostima nesavjesne vožnje, ali i opomenuti sve učesnike u saobraćaju na bitnost pridržavanja pravila i saobraćajnih oznaka te će savjesne vozače nagraditi simboličnim nagradama osiguravajućih društava koji učestvuju u ovoj akciji.

-      Drago nam je što smo uzeli učesće u ovakvoj akciji. Pripremili smo određen broj paketa sa kojima ćemo nagraditi primjerene i savjesne vozače'' - kazala je Edina Hadzipašić, iz podružnice Osiguranja Aura Bosasnak Krupa.


Mjesto provjere i redovne kontrole odabrano je mjesto Stagarić, koje je upravo posljednjih godina 'crna tačka', mjesto mnogobrojnih nezgoda, od kojih je većina završila smrtnim slučajem. Policajci su zaustavili 30, vozila, koja su pored redovne provjere, informisali i o promotivnoj kampanji 'Budi savjestan i primjeran vozač' te ukoliko su željeli učestvovati u nagradnoj igri, morali su proći kroz kratku provjeru, koliko su zaista savjesni i primjerni, da li su evidentirani u sistemu kažnjavanja te da li su platili sve kazne ukoliko one postoje.

Veći broj vozača je 'prošao' provjeru te nakon kratkog i laganog pitanja, osvojili su prigodnu nagradu Osiguravajuće kuće Aura. Koliko je važna ova akcija potvrdili su i sami vozači, koji su se osvrnuli upravo na 'crnu tačku' Stagarić ali i nesavjesnost pojedinih vozača te nepoštivanje ograničenja i saobraćajnih znakova.

-      Kazala je jedna gospođa koju smo upitali nakon što je učestvovala u kampanji, dok se su se i ostali složili da je ovo hvale vrijedna akcija i da se treba češće održavati....

Budi savjestan i premjeran vozač, kampanja V Policijske uprave Policijska stanica Bos. Krupa, u tijeku je cijelog mjeseca augusta i polovinu septembra i sastavni je dio Okvirnog plana mjera i aktivnosti na poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK 2016-2020.

 

Elma Velić

Budi savjestan vozac 1

Budi savjestan vozac 3

Budi savjestan vozac 4

Budi savjestan vozac 6

Budi savjestan vozac 7

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 546 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1106 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa