Završetak 47.regate u Bosanskoj Krupi

Veslanjem završne etape od Bihaća do Bosanske Krupe završena je u subotu uveče 47.Internacionalna Una-regata.

Ove godine oko 400 zaljubljenika u vodene sportove i rijeku Unu učestvovalo je na prvoj etapi od kampa Lučica u Martin Brodu do Štrbačkog buka ,a duplo više na drugoj etapi od Štrbačkog buka do Bihaća Una-regati, najviše iz BiH i regiona.
U trećeoj etap,i od Bihaća do Bosanske Krupe učestvovalo je oko stotinu čamaca i oko dvadesetak kajaka i kanua. Oko tristotine regataša je doplovilo u večernjim satima u Bosansku Krupu,a na gradsko keju i na velikom drvenom mostu dočekali su ih,s radošću i tradicionalnim pozdravima, građani i građanke općine Bosanska Krupa.

Završnica 47.Una-regate je tradicijom vezana za proglašenje onih koji su  joj dali najbolju boju u internacionalnom vodenom plovu rijekom Unom, u svakoj regatskoj priči,pojedinoj etapi,ali i na cjelokupnoj manifestaciji.
Zahvalnice i poklone dobili su na završnoj svečanosti Regate su, pored općine Bihać,Bosanska Krupa i Cazin,dobili sponzori,a među njima i generalni pokrovitelj i sponzor - Bihaćka pivovara,te gotovo svi mediji koji su ove godine najavljivali i pratili 47.Una regatu,a među njima i Radio Bosanska Krupa.
Najveselija i najbrža ekipa ovogodišnje Una-regate je mješovita posada Bosanska Krupa-Sandžak, "Gricko i prijatelji".
Najmelodičnija  ekipa je posada Nacionalnog parka "Krka".
Najprisutniji novinar na internacionoj regati je kolega Anel Kajtezović .
Najstariji rafter na ovogodišnjoj Una-regati je Ibrahim Tankosić.
Najmlađi rafter-ili bolje reći rafteri kojih je ove godine bilo dosta,što posebno veseli organizatora su : Denis Šušnjar,Ajdin Begatović i Hamza Seferagić.
Neptun Unske regate je doživotni rafter Unske regate,nepopravljivi zaljubljenik Une -Haris Redžić iz Bihaća.
Unska sirena Unske regate 2019-te je Azra Mujakić iz Velike Kladuše.
Prva pratilja Unske sirene:Albina Abaspahić iz Sarajeva. 
Druga pratilja:Milana Vasiljević i Hrvatske Kostajnice.


Uz veliki broj posjetilaca noć Unske regate u Bosanskoj Krupi,pravi bum-prisutnosti i raspoloženja je odjeknuo kada je došlo vrijeme za izlazak grupe „Zabranjeno pušenje“ u Bosanskoj Krupi .Bila je to najduža i najveselija noć u Bosanskoj Krupi u ovoj godini,a kako kažu posjetioci očekuju još jednu takvu manifestaciju tok Unskih,bosanskokrupskih lađara.. U toku proglašenja Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka,organizatora Unske regate, zahvalio se svima koju su učestvovali u Una regati, sponzorima, općinama, pojedincima, turistima iz raznih zemalja i svima građanima našeg kantona i naglasio da spektakll koji je viđen u Bosanskoj Krupi može samo da odradi Bosanska Krupa ,Krupljani i Krupljanke,aludirajući na prepun Trg,ali i sve parkovske pobršne oko njega,prilazne ulice,prostor straogradske tvrđave kojeg su ispunili građani pozdravljajaći Unsku regatu i koncert koji se tradicionalno oraganizuje u završnoj večeri.Od gospodina mulića posebne pohvale su otišle lokalnoj upravi,općini Bosanska Krupa i Općinskom načelniku Arminu Halitoviću koji je i ove,kao i ranijih godina obezbijedio besplatan koncert za svoje sugrađane,i to ne bilo koga,već grupe Zabranjeno pušenje koja je sa koncerta u sarajevu,praktično sjela u auta i nastavila svirati i pjevati Krupljanima i Krupljankama,poštujući  dogor i gostovanju koji je definirao općinski načelnik i Sejo Sexson još u martu mjesecu.
Dovoljno je kazati,da je subotnja noć pretekla ponoćne sate ,a Bosanska Krupa je još pjevala sa Zabranjenim pušenjem,a punu odgovornost za zabavnu noć u općini Bosanska Krupa,pa i sve posljedice su,uz ogromnu podršku oko najmanje tri hilhade sugrađana i njihovih gostiju, preuzeli općinski načelnik,predsjedavajuća Općinskog vijeća,ali i policajci ,vatrogasci,ekipa Hitne službe-svi su bili na svojim mjestima i uživali u završnoj večeri Unske regate koja je protekla bez ijednog incidenta.I plato Trga u Bosanskoj Krupi je već u jutarnjim satima osvanuo besprijekorno čist.
Također treba reći da je ove godine,kao i ranijih,veliku podršku općini Bosanska Krupa ,svojim prisustvom,ali i njegovanjem ideje-„Una i sana ,dvije najljepše sestre“,u Bosanskoj Krupi bio i općinski načelnik Ključa,Nedžad Zukanović,čija ključka regata, iz godine u godinu, okuplja sve više raftera.
Piksi,kolega novinar Radio Bihaća je bio nenadmašan u vođenju programa,grupa „Zabranjeno pušenje“ je kazala -da je ubuduće dovoljan samo telefonski poziv i dolaze da da zabavljaju Krupljane.
I naravno svima su ,od organizatora već upućene pozivnice za slijedeću,48. Una regatu koja već ima svoj termin s početkom u posljednjoj sedmici jula 2020.

Dževada Štancl

40 UNA REGATA  5

40 UNA REGATA  7

40 UNA REGATA  8

40 UNA REGATA  9

40 UNA REGATA  10

40 UNA REGATA  11

40 UNA REGATA  12

40 UNA REGATA  13

40 UNA REGATA  3

40 UNA REGATA  14

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 382 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 421 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa