Printaj ovu stranu

Općina Bosanska Krupa uspješno završila proces recertifikacije i zadržala BFC certifikat

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Općina Bosanska Krupa uspješno završila proces recertifikacije i zadržala BFC certifikat

Na osnovu Odluke Regionalnog savjeta BFC mreže a nakon finalne ocjene Verifikacione komisije, Općina Bosanska Krupa ostaje nosilac prestižnog BFC certifikata. U procesu recertifikacije, Bosanska Krupa je ostvarila 87.33 od maksimalnih 100 poena.

 

Općini Bosanska Krupa je u maju 2016. godine u Podgorici na 4. Regionalnom kongresu, u prisustvu visokih zvanica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore, uručen certifikat o povoljnom poslovnom okruženju (BFC – Business Friendly Certification) čime je Bosanska Krupa i zvanično postala 4. po redu jedinica lokalne samouprave koja je nosilac ovog važnog i priznatog „uvjerenja“ na području Federacije BiH.

 

Nakon skoro dvije godine od dobijanja certifikata Bosanska Krupa je pristupila recertifikaciji i uspješno prošla proces, ispunila sve uslove programa i zadržala certifikat. Time je potvrdila strateško opredjeljenje za unapređenje poslovnog ambijenta, privlačenje investicija i ubrzan razvoj ekonomije kroz kontinuiranu provjeru, unapređenje i održivost uspostavljenih procedura.

 

„Prošli smo proces recertifikacije jer smo željeli potvrditi da spadamo u red naprednih lokalnih zajednica u državi, zbog postojećih i budućih investitora zadržati status općine sa povoljnim poslovnim okruženjem. U ovom procesu smo poboljšali ono što nije bilo idealno, uspostavili još bolje mehanizme. Sve je to rezultat rada i truda lokalne zajednice, uposlenika organa uprave, mojih saradnika i ja im ovom prilikom čestitam. Ovo smatram uspjehom svih nas“, kazao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Program certifikacije gradova i općina sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi u skladu sa standardom BFC SEE Edicije III, podrazumijeva 10 kriterija koji se odnose na: strateško planiranje, funkcionalnu kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, javno-privatni dijalog, funkcionalan sistem izdavanja građevinskih dozvola, analitičku osnovu za podršku lokalnoj zajednici, aktivnosti na promociji ulaganja, predvidivost troškova i odgovorno upravljanje finansijama, praćenje dinamike lokalnog tržišta rada i aktivan odnos prema utvrđenom stanju i potrebama, podršku razvoju poduzetništva te adekvatnu infrastrukturu i pouzdane komunalne usluge.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости