U Bosanskoj Krupi se biraju najljepša dvorišta i balkon, obezbijeđene i novčane nagrade

Općina Bosanska Krupa i ove godine organizira takmičenje za najljepše dvorište, školsko dvorište i balkon sa najljepšim cvjetnim aranžmanom. 

Cilj ovog takmičenja je očuvanje tradicije krupskih cvjetnih bašta i parkova, kao i podizanje svijesti građana o značaju uređenja i očuvanja životne sredine. Briga o sopstvenom dvorištu, ulici, mjestu i njegovoj čistoći i uređenosti doprinosi i boljoj turističkoj ponudi našeg grada. 

Na javni oglas koji je otvoren do 19. jula 2019. godine mogu se prijaviti svi Krupljani koji žele, putem obrasca dostupnog na internet stranici ili na infopultu Općine Bosanska Krupa. 

Stručna komisija će krajem jula obići sve prijavljene učesnike i na terenu sačiniti fotodokumentaciju, te na osnovu utvrđenih kriterija izvršiti izbor. Ocjenjivat će se prostorni odnosi sadržaja u dvorištu, održavanje i njegovanje biljaka i zelenila, stil, uklapanje u pejzaž i tradicionalne oblike i autentične biljne vrste. Obilazak prijavljenih učesnika koji uđu u najuži izbor bit će organizovan u direktnom dogovoru s njima. 

Proglašenje pobjednika bit će organizirano na manifestaciji Unski lađari. Vlasnici najljepših dvorišta i balkona dobit će i novčane nagrade u iznosu od 100, 200 i 300 KM, dok će za najljepše uređeno školsko dvorište umjesto novčane nagrade u odgovarajućoj protuvrijednosti biti finansirana planirana školska aktivnost. 

Oglas i prijavni obrazac dostupni su i na stranici Općine pod linkom https://opcinabosanskakrupa.ba/javni-oglas-za-izbor-najljepseg-dvorista-skolskog-dvorista-i-balkona-sa-najljepsim-cvijetnim-aranzmanom/, a za sve dodatne informacije kontakt telefon je: 037 961 460 (Sedina Fajić, komunalni inspektor). 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 314 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 464 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa