Potpisan ugovor za radove na sanaciji i rekonstrukciji dijela lokalnih cesta vrijedan skoro 90 hiljada KM

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme I-SELIMOVIĆ iz Cazina potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji dijela lokalnih cesta u općini Bosanska Krupa. 

Ugovor vrijedan 89.249,42 odnosi se na sanaciju i rekonstrukciju nekoliko gradskih, prigradskih i ruralnih područja. Radovi će obuhvatiti Zahum (II dionica MZ Stari grad), Gornji Zalug (put prema Džaferovićima), dio ulice Mirsada Crnkića (stambeni kompleks Lamele), Bećkane (priključak na put Hadžići), te dio puta Mehića ploča. 

„Rekonstrukcija putne komunikacije je naš redovan posao. Svake godine to činimo u skladu sa mogućnostima, nekad su to manji a nekad veći zahvati, ali što je važno postoji kontinuitet. I ovi radovi koje smo danas ugovorili ne obuhvataju naročito duge dionice, ali obuhvataju poprilično veliki broj korisnika, poput recimo „Lamela“ u kojima živi nekoliko stotina stanovnika“, ističe načelnik Halitović. 

Sredstva za radove Općina Bosanska Krupa je osigurala iz vlastitog budžeta. Radovi počinju uvođenjem u posao izvođača od strane nadzornog organa, a bit će okončani u roku od 45 kalendarskih dana. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 391 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1484 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa