Printaj ovu stranu

„Da se ne zaboravi i ne ponovi“ Srebrenica 2019

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
„Da se ne zaboravi i ne ponovi“ Srebrenica 2019

Uz ultramaratonce, učesnike pješačkog „Marša mira“ Nezuk-Potočari, motoriste na put za Srebrenicu, u znak sjećanja na stradanja i genocid izvršen nad Bošnjacima, krenuli su i biciklisti, uz tehničku podršku Kluba ekstremnih sportova „Limit“ iz Bihaća.

Petnaesti po redu Biciklistički maraton mira i sjećanja na Srebrenicu, krenuo je 8.jula u 08,00 sati sa Trga oslobođenja u Bihaću.Među učesnicima Biciklističkog maratona koji će preći više od 500 km narednih par dana je i pet biciklista sa područja općine Bosanska Krupa:Safet Ičanović, Azra Suljić, Šefik Harbaš, Rasim Suljić i Abdulah Bešić.                                                                                           

Memorijalni 10.Ultramaraton 2019 trči se od Bihaća do Srebrenice na dužini od 490 km, sa porukom „Da se ne zaboravi i ne ponovi“ u čast žrtvama genocida u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, a koje su ubijene tokom oslobodilačko –odbrambenog rata u BiH u periodu od 1992-1995 godine.

Ultramaraton se trčao u organizaciji MUP-a USK od 2009.godine, koji su nastavili da održavaju i trče sportski rekreativci sa područja USK. Kako MUP USK više nije u tehničkoj organizaciji ultramaratona, te obaveze preuzeo je Sportski klub „Rekreativac“ iz Bihaća a na području naše općine tehničku organizaciju pruža Udruženje Veterana ratnog sastava policije SJB Bosanska Krupa.

Kao i do sada, učešće u šesnaestočlanoj ekipi maratonaca uzela su i četiri maratonca sa područja naše općine koje predvodi dugogodišnji maratonac Samir Šabić a pored njega trče i Nedžad Halilović, Mumin Velić i Amar Halilović.

Bosanskokrupski maratonci krenuli su jutros , u 06,00 sati sa Šehidskog spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi, nakon proučene Fatihe pred duše svih bosanskih šehida, te su se pridružili ostalim maratoncima u Bihaću.

Emir Sedić

Sefik Harbas

 

Ultramaratonci 4

Ultramaratonci 5

Ultramaratonci 6

Ultramaratonci 2

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 303 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости