Rotary kanjon 8. juna, završnica manifestacije uz „Liniju života“ na Malim adama u Bosanskoj Krupi

Stotine registriranih učesnika iz Unsko-sanskog kantona, cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva ove će godine po peti put biciklima, trčeći, šetajući ili pak vozom proći etapu od Srbljana do Bosanske Krupe. Organizator manifestacije „Rotary kanjon“ je Rotary Klub iz Bihaća, a jedan od pokrovitelja je i Općina Bosanska Krupa.

 

Događaj pod nazivom „Rotary kanjon“ čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnu vrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 8. juna (subota). Završnica manifestacije, ručak, osvježenje i zabavni program uz bosanskokrupsku grupu „Linija života“, planirana je u poslijepodnevnim satima na bosanskokrupskim Malim adama.

 

Okupljanje učesnika u Srbljanima je u jutarnjim satima. Svečano otvaranje je u 9.00 sati nakon čega se kanjonom ide u Bosansku Krupu. Planirano je da u Bosansku Krupu prvo stignu učesnici koji idu vozom, zatim biciklisti, pa pješaci. Svi gosti će posjetiti uži dio grada, starogradsku tvrđavu Pset, šetalište Kej i park Male ade/Zelene otoke. Za sve učesnike, Općina Bosanska Krupa kao domaćin, u 14.00 sati osigurat će ručak (vojnički grah).

 

Za učesnike iz Bosanske Krupe je obezbijeđen i prevoz autobusom. Polazak u Cazin-Srbljane je predviđen u 7.15 sa gradske autobusne stanice. Povratak biciklista iz Bosanske Krupe je u 16.00, a voza u Bihać u 17.00 sati.

 

Prijava za učešće na manifestaciji više nije moguća, ali organizator i pokrovitelj Općina Bosanska Krupa pozivaju sve zainteresirane da dođu na Male ade, druže se uz muziku, uživaju na obalama rijeke Une.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 281 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 629 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa