110 paketa u akciji „Bajram za sve“

Udruženje mladih Bosanska Krupa „Conventus“ i ove godine uspješno je organizovalo humanitarnu akciju „Bajram za sve“ u kojoj su u tri dana prikupili namirnica i higijenskih potrepština te spakovali 110 paketa za socijalno najugroženije stanovnike općine Bos.Krupa.

Desetak aktivnih volontera dan uoči Bajrama obišlo je teren Općine i uručilo pomenute pakete kako bi porodice u socijalnoj potrebi što lakše dočekali Bajram.Kako kaže Amir Elezović, ispred udruženja Conventus, naši sugradjani prepoznaju akciju „Bajram za sve „ i „na tome smo im jako zahvalni“.

Radi se o humanitarnoj akciji „Bajram za sve“ koja se provodi već desetu godinu i u kojoj se prikupljaju prehrambena i higijenska sredstva za ugrožene građane na našem području.

Inače, protekle akcije odvijale su se u skoro svim trgovačkim centrima na području općine Bosanska Krupa, međutim ove godine nije tako bilo.Zbog toga, ove godine gradjani su hranu i higijenske potrepštine mogli donijeti u prostorije nekadašnjeg trgovačkog centra „Merkur“ u ulici generala Izeta Nanića u Bosanskoj Krupi, gdje su se i pakovali paketi za ovu akciju.

Volonteri i članovi udruženja „Conventus“ još jednom su se zahvalili svim gradjanima koji su se i ove godine odazvali akciji i makar u dane Bajrama olakšali ionako težak život naših sugradjana.

 

RadioBK

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 556 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 330 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa