Potpisan ugovor o izvođenju radova: Počinje rekonstrukcija mosta prema SRC „Ade“

Općinski načelnik Armin Halitović i direktor firme I-KOMIĆ Remzo Komić potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji mosta na Unadžiku – komunikaciji prema Sportsko-rekreacionom centru „Ade“ vrijedan 18.050.19 KM.

Most na Unadžiku jedina je putna komunikacija sa Sportsko-rekreacionim centrom „Ade“ u Bosanskoj Krupi na kojem su sjedište nekoliko klubova i sportski tereni. U posljednje vrijeme ta je komunikacija zbog dotrajalosti mosta znatno oštećena. U nekoliko navrata Općina je vršila intervencije kako bi osigurala prohodnost, a danas je konačno, na zadovoljstvo stotine sportista i ljubitelja sporta, potpisan ugovor za njegovu potpunu rekonstrukciju.

„Nakon mostova na Malim adama, velikih drvenih mostova u centru grada, na red je došao i most koji se koristi za dolazak na sportske terene. Ovaj put ćemo izvršiti sanaciju upornjaka i srednjih stubova, zaštitu čeličnih nosača i zamjenu elemenata drvene konsktrukcije, dakle rekontruisani sve što nam garantuje prohodnost i sigurnost duži niz godina“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Radovi počinju čim se steklu vremenski uslovi a trajat će 30 dana. Sredstva za rekonstrukciju mosta Općina Bosanska Krupa osigurala je iz vlastitog budžeta.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Most SRC ADE

Zadnji put promjenjen srijeda, 29 Maj 2019 13:14
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 210 puta

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 701 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa