27 godina od agresije na Bosansku Krupu

Dvadeset prvi april 1992.godine u Bosanskoj Krupi ostat će zauvijek upamćen. To je Dan agresije na Bosansku Krupu i tadašnji bihaćki okrug i Dan otpora agresiji, dan kada su se stanovnici Bosanske Krupe odlučno suprotstavili namjeri da se općina podijeli po zamišljenoj liniji velikosrpskih ideologa i kada su omogućili da pred naletom jedinica tadašnje JNA i srpskih dobrovoljaca civilno stanovništvo izbjegne na lijevu obalu Une, te tako izbjegne sudbinu mnogih drugih gradova gdje su civili ubijani, silovani i zatvarani u logore.

Povodom dvadesetsedme godišnjice od izvršene agresije na općinu i grad Bosanska Krupa kao i tadašnji bihaćki region potpomognut domaćim izdajnicima i ove godine Organizacioni odbor općine Bos.Krupa i Udruženje boraca Patriotske lige u nedjelju 21.aprila od 11 sati na Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Bos.Krupi organizuje historijski sat gdje će se položiti cvijeće i proučiti fatiha za sve poginule u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.Historijski sat održaće Mujo ef.Ćehić.Od 19 sati u Maloj sali Doma kulture održaće se akademija u znak sjećanja na 21.april 1992.godine.

Udruženje Patriotska liga i organizacioni odbor općine Bos.Krupa poziva sve demobilisane borce, ratne vojne invalide, porodice poginulih boraca,učesnike rezervnog sastava policije ,gradjane i gradjanke Općine do dodju kako bi se zajedno obilježila 27.godišnjica agresije na Bos.Krupu.

RadioBK

Zadnji put promjenjen petak, 19 April 2019 13:02
Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 626 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 310 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa