Iako je obim poslova policije povećan sigurnosna situacija u Općini zadovoljavajuća

FOTO:Ilustracija FOTO:Ilustracija

Svakog mjeseca Policijska stanica Bosanska Krupa Općinskom vijeću dostavlja na uvid izvještaj o stanju na području Općine u raznim oblastima od stanja u saobraćaju do stanja u oblasti kriminaliteta.Ono što je pozitivno je činjenica da sa obzirom na svu situaciju vezanu uz migrante i otežavajuće okolnosti rada i djelovanja policijskih službenika stanje se iz mjeseca u mjesec karakteriše kao zadovoljavajuće.

U mjesecu januaru 2019. godine evidentirano je ukupno 9 krivičnih djela, što je neznatno povećanje u odnosu na 2018.godinu.Uglavnom je riječ o sitnijim provalama odnosno krivičnim djelima protiv imovine. U mjesecu januaru je bilo i smanjenje broja slučajeva narušavanja javnog reda i mira za skoro 43%. U januaru mjesecu takodje je zabilježen i pad u broju saobraćajnih nezgoda u odnosu na 2018.godinu za 53 %. I dalje najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su: neprilagođena brzina kretanja vozila uslovima i stanju puta, nepropisno preticanje, obilaženje, mimoilaženje, nepropisno skretanje isl.

Izdatih prekršajnih naloga u odnosu na isti period prošle godine je manji za skoro 30 %, a najčešći prekršajni nalozi su prekoračenje brzine, neposjedovanje propisane opreme, , nepropisno zaustavljanje i parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod uticajem alkohola itd.U toku januara mjeseca kontrolisano je ukupno 2143 vozača i vozila,na području Općine i izvršen pregled 827 vozila.

Tokom mjeseca januara, zbog prijava različite prirode, naročito u noćnim satima u povratničkim naseljima je pojačan rad patrola policije pored ostalog u cilju otkrivanja i hvatanja počinioca krivičnih djela, sprječavanja nelegalne sječe šuma koja je u zadnje vrijeme na ovim područjima aktuelna U mjesecu januaru su u 2 slučaja, pripadnici Policijske stanice Bos. Krupa, su poduzimali mjere i radnje po akciji „Drvo“, prilikom zaticanja u bespravnoj sječi drveta ili u nelegalnom prometu i transportu drveta i drvnih sortimenata. I dalje bilježmo napade pasa lutalica,u januaru su evidentirana dva takva slučaja.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 308 puta

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 913 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa