TRKA ZA OZDRAVLJENJE I JOGA SA DADOM

Šesnaesto izdanje Trke/šetnje za ozdravljenje „Race For The Cure“ održano je u Sarajevo, gdje je veliki broj učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine slavio život i ženama koje boluju od karcinoma dojke pokazao da nisu same u svojoj borbi. Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena „Think Pink - Zajedno smo jedno“, izjavila je novinarima da je ovo najuspješnija godina od kada su počeli s radom i 16. po redu „Race For The Cure“.

Po njenim riječima, prikupljeno je 200 hiljada KM. Sav novac, 100 posto od prikupljenog novca se vraća zajednici - mamografske preglede, ultrazvučne preglede, paketiće prve pomoći i psiho-socijalna potpora za žene u više gradova u BiH. Hasić je istaknula da je danas u Sarajevu čitava Bosne i Hercegovina, učesnici su stigli iz Banje Luke, Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Širokog Brijega, Čitluka, Posušja, Zenice, Kaknja, Zavidovića, Brčkog, ali i članice i prijatelji bosanskokrupskog udruženja oboljelih od karcinoma  „Mimoza“.

Sa druge strane u Bosanskoj Krupi, kao podrška trci i šetnji u Sarajevu, članice udruženja Joga s Dadom, na Starom gradu u Bosanskoj Krupi, održale su sat joge, šaljući tako poruke i emocije podrške, ljubavi i prijateljstva. Članice ovog udruženja učestvovale su u aktivnostima donacija kao tim, a  naredne sedmice biće dio tehničke organizacije na trci Bosanska Krupa trči za Mimozu, koja će se održati u subotu od 11 sati. Mnogobrojni gradovi i udruženja u BiH, podržali su različitim aktivnostima jučerašnju akciju širenja svijesti i podršku za borbu i život.

RadioBK 

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1636 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa