Uz Septembarske slobodarske dane aktivnosti i ponedjeljak

U toku predvečernjih sati na glavnom Gradskom trgu Alije Izetbegovića žene bosanskokrupskih udruženja „Miris dunja“iz Pištalina,Aktiv žena Otoka iz Bosanske Otoke,udruženja „Jasminka Čaušević“ iz Arapuše i Udruženja oboljelih od karcinoma „Mimoza“iz Bosanske Krupe,tradicionalno uz slastičarnu Rekić,pod pokroviteljstvom Grada Bosanska Krupa i sa gradonačelnikom Arminom Halitovićem su zajednički napravili i rezali veliku rođendansku tortu kojom su počastili građane i građanke Bosanske Krupe,ali i putnike namjernike i turiste koji su se zatekli u to vrijeme na Trgu.

Velikim koncertom na Trgu ,do kasno u noć,uz velikih broj sugrađana,s puno posebnih emocija i posebnom energijom rođendansku zabavu je obogatio Ermin Redžić Bubi sa svojim bendom, ,koncetom „Mom gradu“,pod pokroviteljstvom Grada i gradonačelnika,kada su zvanično i  završeni Septembaarski dani slobode za 2023. godinu u Bosanskoj Krupi,a na radost svih prisutnih ,uz posebno iznenađenje, kada je sa starogradske tvrđave,vjekovnog čuvara grada priređen veliki vatromet.

Obzirom da je Dan Grada ,kao i sam dan kada je oslobođenja bila nedelja,učenici nižih razreda Prve osnovne škole i srednjoškol Mješovite srednje škole „Safet Krupić“iz Bosanske Krupe su u ponedjeljak svečano posjetili Centralno šehidsko i spomen-obilježje poginulim borcima,položili cvijeće,pomolili se za duše 503 pripadnika 511. slavne brdske brigade i saslušali prigodni historijski čas o herojskoj borbi za oslobođenje otetog grada puna 1244.dana,te povratku njegovih protjeranih stanovnika.

U ponedeljak ,u Maloj Sali Doma kulture,tradicionalno,kao i svake godine družili su se djeca koja borave u Javnoj ustanovi „Dječje obdanište i dom učenika“ sa gradonačelnikom grada Bosanska Krupa,uz tortu,poklone i čast i ono najbolje,zanimljiv razgor najmlađih s prvim čovjekom Grada.Ovi susreti uvijek su „šlag na tortu“ jer djeca pitaju i odgovaraju,donesu radost kojom se svi u trenu olakšaju od svih napora koje su i ove godine vrhunski uložili svi, uz Gradsku upravu,svi koji su bili potrebni da se obilježe bosanskokrupski Septembarski dani slobode,Dan Grada i Dan oslobođenja.

Dževada Štancl


Zadnji put promjenjen utorak, 19 Septembar 2023 09:42
Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1343 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa