Veoma svečano bilo je u subotu, u objektu Udruženja lovaca „Grmeč“ Bosanska Krupa – Revir 2 Bosanska Otoka, prilikom otvaranja prostorija za potrebe lovaca iz Bosanske Otoke. Čast da otvori prostorije Lovačkog doma pripala je Refiku Mulaliću, predsjedniku Izvršnog odbora Revira 2 Bosanska Otoka. Tom prilikom istaknuto je da je u uređenje oko 100 m2 prostora, gdje se nalazi kancelarija i sala za sastanke i druženja, uloženo oko 25.000 KM. Sredstva su uglavnom donatorska i lična sredstava 220 lovaca Revira 2 Bosanska Otoka.Svečanosti su pored članova Udruženja lovaca „Grmeč“ prisustvovali i brojni gosti, među kojima i Mensud Tuzlak iz Uprave preduzeća „Unsko-sanske šume“ Bosanska Krupa te Mirsad Bratić, iz Uprave preduzeća „Elektrodistribucija“ Bihać, koji je tom prilikom poklonio sliku, ulje na platnu. Svečanost otvaranja Lovačkog doma u Bosanskoj Otoci nastavljena je druženjem i prigodnim zabavnim programom.

RadioBK

6

9

15

Lovci

 

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

10.02. u 02,15 sati Bos.Krupa ul.511 Slavne narušavanje JRiM-a vršenjem fizioloških potreba na javnom mjestu od strane dva lica.Prekršajni nalog na dva lica.

-Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervenciju i dojavu o požaru 10.02. u 14,30 sati u ul.Tećija požar dimnjaka.Požar ugašen u 15,30 sati..

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 132 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas zbog jakog vjetra došlo do prekida u isporuci električne energije zbog kvara na dalekovodu Otoka, naselja Otoke, Ivanjske i Baštre.Otklanjanje kvara u toku.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 6 C , vlažnost zraka 89% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 93 (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1317 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda