U periodu između 6.7. i 8.7.2018. u hrvatskom Umagu održano je drugo kolo KARATE 1 YOUTH LEAGUE (Karate 1 lige mladih) u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF). Kako smo i prije pisali, na ovom takmičenju učešće je uzelo više od 1800 takmičara iz cijelog svijeta, a među njima i četvorka iz bosanskokrupskog kluba FENIKS: Mesić Adnana (kategorija borbe djevojčice U14 47+), Halilović Amar (kategorija kate juniori), Veladžić Senaid (kategorija kate kadeti) i Begić Iman (kategorija borbe juniorke -59). Prvog dana takmičenja nastupila je Adnana Mesić, te je u prvom kolu pobijedila italijansku predstavnicu Dapas Vanesu rezultatom 1-0. Međutim, već u drugom kolu izgubila je sa 2-0 od izvrsne Škotlanđanke Fital Kori. Drugog dana takmičenja u jutarnjim satima svoj nastup je imao Amar Halilović koji, nažalost, i pored svog zalaganja nije uspio izboriti svoj ulazak u drugi krug. Identičnu situaciju narednog dana imao je i Senaid Veladžić koji se, također, nije uspio kvalificirati u drugi krug takmičenja.

Posljednja je u nedjelju 8.7.2018. nastupala Iman Begić u grupi koja je brojala 71 takmičarku iz 36 zemalja. Iako pod dodatnim pritiskom jer je svoj klub i svoj grad predstavljala posljednja, Iman je već na samom početku pobijedila takmičarku sa Kosova Vesu Ibrahimi rezultatom 3-2, u drugom kolu je bila bolja od predstavnice Hong Konga Tam Hoi Man koju je pobijedila sa 5-1. U trećem krugu ju je čekala stara poznanica Silvia Hirt iz Švicarske koju je također briljantnom pobjedom od 3-1 poslala kući. U borbi za ulazak u polufinale Iman Begić se je susrela sa Holanđankom Melissom van Oudenaarden koja je, nažalost, prekinula pobjednički niz naše takmičarke, ali koja je plasiravši se u finale takmičenja, omogućila Iman ulazak u repesaž i borbu za treće mjesto. U repesažu je Begićka za protivnicu imala Portorikanku Rosario Jaidu. Ovo će biti meč koji će pamtiti svi oni koji su imali priliku da ga direktno prate. Naime, nakon oficijelnih 3 minute borbe, a na kraju meča, semafor je pokazivao rezultat 4-4, tako da su sudije imale glavnu riječ. Preglašavanjem sudija za pobjednicu meča proglašena je Portorikanka, što je zaista, mora se reći, izazvalo nevjericu među našim navijačima i trenerima jer se cijelo vrijeme činilo da je Iman dominantnija na tatamiju. Kako bilo, svojim trudom i zalaganjem Iman je zauzela odlično 7. mjesto u ukupnom poretku. Ovim uspjehom mlade Krupljanke KK „FENIKS“ je potvrdio svoju reputaciju ozbiljnog kluba i rasadnika talenata. Nadamo se još boljim rezultatima u drugoj polusezoni nakon ljetnje pauze.

 

Izvor:KK FENIKS

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

06.07.u 13,00 sati Bos.Otoka krivično djelo - krađa od strane jednog lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

07.07.u 11,02 sati Jezerski saobraćajna nezgoda - zbog neobzjeđenog tereta na vozilu oštećen kabal niskonaponske mreže.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

08.07.u 01,40 sati Bos.Krupa krivično djelo - nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari od strane 6 lica. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 124   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 11 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Sinoć od 22,00 danas do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Podgrmečka i dijelovima ul.505 Viteške i 511 Slavne.Sanacija kvara na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas povremeni planski prekidi u isporuci električne energije zbog izvođenja radova na trafostanici 110 KW.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 87% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 56 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 360 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda