Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i ministra privrede Unsko-sanskog kantona Samira Sedića, u prisustvu bosanskokrupskih vijećnika koji čine parlamentarnu većinu, potpisan ugovor o dodjeli grant sredstava za razvoj Poslovne zone „Vatreni mlin“ u iznosu od 100 hiljada KM. 

Potpisivanje ugovora o dodjeli grant sredstava iz budžeta Unsko-sanskog kantona još je jedan korak do ostvarenja ovogodišnjih ciljeva u programu rada Općine Bosanska Krupa, a to su nove parcele, dovoljno velike i kompaktne koje će moći primiti potencijalne investitore. 

Prostor „Vatrenog mlina“, poslovne zone koja ukupno ima 9 ha zemljišta a 3 ha na raspolaganju za nove investicije, trenutno se čisti, uklanjaju se stari i urušeni objekti što će Općinu Bosanska Krupa koštati 100 hiljada KM, a uporedo se izrađuje tehnička dokumentacija za regulacioni plan i internu infrastrukturu. 

„Izražavam zadovoljstvo što je Vlada USK, odnosno Ministarstvo privrede USK, moj plan djelovanja „Program 8+“, u kojem se između ostalog nalazi uspostava i uređenje Poslovne zone „Vatreni mlin“, prepoznala kao privredno prosperitetan i što je izdvojila sredstva. Morat ću biti neskroman i možda pretenciozan, ali moram reći da je to Bosanska Krupa zaista i zaslužila. Nadam se da će sluha biti i u budućnosti. Mi radimo ono što je danas najteže, stvaramo uslove i dovodimo investitore koji otvaraju firme i zapošljavaju ljude“, kaže načelnik Halitović. 

Načelnik ističe i da će se dodatnih 100 hiljada KM naći kroz rebalans ovogodišnjeg budžeta Općine Bosanska Krupa što bi sa ovim već spomenutim sredstvima bilo dovoljno da se u ovoj godini uradi ono što je prioritetno kada je u pitanju „Vatreni mlin“, da se izgrade interne saobraćajnice, te priključci za vodu, struju i telefon.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

U poduzetničkom inkubatoru „BINOVA“  u Bosanskoj Krupi danas je otvoren Informatički centar. Riječ je o nastavku saradnje izmedju Općine Bos.Krupa i SŠC“Safet Krupić“ za koju je ugovor nedavno potpisan. Informatičkim centrom škola je dobila dodatni savremeni kabinet za IT obuku.

Binova

 

Bosansko-krupski Knjigaton, održan je ove godine po drugi put,u organizaciji Udruženja BK2001 u saradnji sa JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa. Knjigaton je počeo 24.marta , promocijom knjige naše sugrađanke Edine Gerzić  i trajao je mjesec dana, pružajući različite aktivnosti. Zadnja aktivnost Knjigatona bila je promocija knjige Enesa Kurtovića, koji porijeklo također nosi iz Bosanske Krupe. 

Knjigaton

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 435 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda