Jednom godišnje,a obično pred novu godinu općina Bos.Krupa okupi privednike kako bi se rezimirao rad u  staroj godini i najavili planovi za novu.Tako je bilo i juče popodne u ugostiteljsko-turističkom kompleksu „Zlatna nit“. 

Privrednici

Povodom nastupajućeg blagdana Božića, bosanskokrupski načelnik Armin Halitović jučer je u svom Kabinetu organizirao tradicionalni prijem za malobrojne sugrađane katoličke vjeroispovijesti. 

U Bosanskoj Krupi je prije rata živjelo hiljade stanovnika katoličke vjere, ali su okolnosti u kojima su živjeli učinili da se broj stanovnika katolika sada mjeri desecima. Nekolicinu onih koji sada žive u Bosanskoj Krupi jučer je ugostio općinski načelnik Armin Halitović. 

Uz riječi dobrodošlice i čestitke za najveći katolički praznik Božić, načelnik je govorio i o vrijednostima suživota koji je na ovim prostorima uvijek bio prisutan. Izrazio je žaljenje što na druženje svake godine, iz različitih razloga u kojima uglavnom preovladava starost i zdravstveni problemi, dolazi sve manji broj sugrađana, ali da u organiziranju neće odustati ni kada na prijem bude dolazio jedan katolik. 

Kao i ranijih godina na prijemu je vladala prava slavljenička atmosfera. Gosti su se sa sjetom prisjećali ranijih događaja u vrijeme obilježavanja Božića, nekih dragih članova porodica i prijatelja kojih više nema među živima. S obzirom da većina prisutnih nije rodom iz Bosanske Krupe pričali su upravo o tome kako su i zašto došli.  Većinu ih je, kako kažu, u ovaj grad dovela sudbina, odnosno ljubav i zasnivanje porodice. 

Kao i svih prethodnih godina, neizostavni su bili i božićni kolačici koje naprave i na čašćenje donesu vjernici.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 501 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda