Između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktora firme „Dizdarević-merc“ Mumina Dizdarevića potpisan je ugovor o izvođenju radova na čišćenju i uređenju dijela potoka Baštra u Bosanskoj Krupi. Vrijednost ovih radova je 10 hiljada maraka što Općina obezbjeđuje iz vlastitog budžeta. 

Radovi čišćenja i uređenja između ostalog podrazumijevaju sječu šiblja i drugog rastinja, mašinsko čišćenje kosina i dna korita potoka od nanosa i drugog otpadnog materijala, iskop radi formiranja korita sa većom propusnom moći, prosušivanje zemljanog materijala koji će se koristiti za eventualna nasipanja, izmještanje i prespajanje komunalnih, elektro i drugih instalacija. 

- S obzirom da je u proteklom periodu, pogotovo u vrijeme velikih kiša dolazilo do izlijevanja potoka Baštra pri čemu su stradali i usjevi i domaćinstva mi smo se odlučili na ovaj korak i za početak iznašli sredstva u iznosu od 10 hiljada maraka, čistit ćemo oko 600 m, tamo gdje je najkritičnije. Mi smo i do sada provodili aktivnosti na čišćenju potoka koji stvaraju probleme prilikom obilnih padavina, što planiramo i nastaviti, kako na potoku Baštra tako i na potoku Voloder – kaže načelnik Halitović prilikom potpisivanja ugovora. 

Do sada je riješeno pitanje korita u otočkim mjesnim zajednicama, očišćen je i uređen vodotok Bukovska, rukavac potoka Voloder, kao i potok Svetinja. Time je osiguran bolji i sigurniji protok vode, smanjena mogućnost poplava, a stvorena je i ljepša slika grada. 

Izvođač se obavezuje da će pomenute radove, računajući od dana otpočinjanja, okončati u roku od petnaest dana.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 519 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda