„Svi ideali svijeta ne vrijede  suze jednog djeteta“

                                                                           (Dostojevski)

 

 

Nedavno su u  dvodnevnoj  posjeti Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama „Ada“ i JU“Druga osnovna škola“ boravili predstavnici osnovne škole i dječijeg vrtića iz Škofja Loke (Slovenija). 

Ada2911B

 

 

 

 

 

 

U toku su radovi na sanaciji deponije Krivodol, projekta vrijednog 1,5 miliona KM. Završetak radova očekuje se do 31. decembra čime bi se konačno ovaj višegodišnji i medjuopćinski problem završio. 

Krivodol

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke.Nije bilo narušavanja javnog reda i mira,saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  3 6      pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri,  saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim i kliskim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1 C , vlažnost zraka 55,2 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 77 cm (NV).

Proteklog vikenda Bosanska Krupa  je domaćin za petnaest  karate klubova koji su se takmičili na “Regionalnom kupa za djecu,kadete i juniore Bosanska Krupa 2016”.

Na ovom takmičenju u karate vještinama se sa naučenim i uvježbanim se brojnim gledateljima pokazalo jedanaest  klubova sa područja Unsko-sanskog kantona i dva kluba iz manjeg bosanskohercegovačkog entiteta,koji su došli iz Kostajnice i Banjaluke.

Takmičenje se održalo u Sali Mješovite srednje škole “Safet Krupić” u Bosanskoj Krupi.

Ukupno 334 takmičara i takmičarke su učestvovali na veličanstvenoj karate manifestaciji,u odličnoj organizaciji Karate kluba “Feniks” iz Bosanske Krupe i uz podršku Karate saveza Unsko-sanskog kantona.

Vrhunska organizacija,velika sportska borbenost i umijeće karatista,krasilo je ovo takmičenje.”Feniks je dobio zasluženo priznanje.Karate klub “Feniks”sa svojim karatistima ,kao domaćin,  je osvojio i treće ekipno mjesto  u ukupnom rezultatu.Trinaest zlatnih,osam srebrnih i jedanaest bronzanih medalja.Uz to, Feniksovci su zabilježili i vrijedne pojedinačne rezultate.U katama zlato su osvojili Veladžić Alem, Veladžić Senaid i Halilović Amar.Srebrom su se u katama okitili Musić Adin, Šertović Sarah, Omerćehajić Amra i ekipa djevojčica 12-13 godina.

Bronza je pripala Mulalić Sumeji, Dupanović Lejli, Husarević Emani i ekipi dječaka 8-9 godina.U borbama je bilo još vise medalja.

Zlato sa ovog takmičenja ima Begić Iman, Ćosić Lejla, Mesić Adnana,Halilović Amra , Veladžić Senaid, Grošič Emsud, Kulenović Adis i dvije ekipne, ekipa juniora i ekipa juniorki.Srebro sa ovog karate takmičenja u borbama su zaslužili Bešić Sumeja, Ahmetović Majda, Dervišević Amin, Šabić Amer i Saračević Alem.Po osvojenim bronzanim medaljama ovo takmičenje će pamtiti i Harbaš Džejlana, Omerović Nejla, Halilović Amar, Mahić Refik, Omerćehajić Amir ,kao i ekipa kadeta.

Izuzetne rezultate zabilježio je na ovom Regionalnom karate kupu za djecu,kadete i juniore i drugi bosanskokrupski karate klub “Una” iz Bosanske Krupe.Članovi ovog kluba su u ukupnom poretku bili šesti.Predstavili su se sa šesnaest karatista i karatistkinja i sa dvije ekipe u katama.

Uspjesi “Une” su osvojene tri zlatne,šest srebrnih i četiri bronzane medalje,te još dva medaljska priznanja za izboreno drugo i treće mjesto u ekipnim borbama u katama.

Zlatne medalje su pripale Heni Ramić u kategoriji kata za djecu do sedam godina,kao i Harunu Haliloviću za 2003-će godište u borbama.

Prvi je sa zlatom u borbama  i Ajdin Hasić za 2004-to godište.Srebro i drugo mjesto u borbama za 2003-će godište zaslužio je Edin Nuhić,te Nadija Harbaš za 2005-to godište.U katama sa srebrom su se dokazali Faris Ramić za 2007-mo godište,Iman Kurtović za 2008-mo i Esma Kurtović za djecu do sedam godina.Brozu su osvojili slijedeći takmičari Karate kluba “Una “ iz Bosanske Krupe:Anela Hasić u katama za djecu do sedam godina,Vahida Bešić za 2006-to i Ema Nuhić za 2007-mo godište.U katama ekipno za djecu od osam do devet godina Karate klub “Una” je osvojio srebrnu medalju.U ekipi su bile Sara Krupić,Ema Nuhić i  Iman Kurtović.Članovi karate kluba “Una” iz Bosanske Krupe su ekipno od subote,sa ovog Kupa i vlasnici bronzanih medalja za osvojeno treće mjesto u katama za djecu od deset do jedanaest godina.Članovi bronzane ekipe su Vahida Bešić,Nadija Harbaš i Belma Bunić.Regionalni karate kup održan je u subotu u Bosanskoj Krupi.Najbolja ekipa na ovom takmičenju je bila ekipa karate kluba “Regeneracija” iz Velike Kladuše.Ukupno su osvojili 61 medalju,odnosno petnaest zlatnih,dvadesetjednu srebrnu i dvadestpet bronzanih medalja.

Drugi na ovom takmičenju su bili takmičari iz Karate kluba “Bihać”.Osvojili su devetnaest zlatnih,sedam srebrnih i četiri bronzane medalje.

Na takmičenju su učestvovale i ekipe:”Hurije” Sanski Most,Jion Bihać,Karate klub Bužim,”Krajina Shotokan”Cazin,”Budo” Cazin,”Tigar” Cazin,”Bushido” Banjaluka,”Omladinac”Sanica,”Fudokan” Velika Kladuša,”Sensei” Bihać I “Mladost” Bosanski Petrovac.

 

Dževada Štancl

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 927 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda