Novi predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa je Husein Gerzić ,član  SDP-a a njegov zamjenik od danas je Mehmed Mahmić iz Stranke demokratske akcije.Ovo je rezultat jednosatne rasprave na 13.sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa koja je upravo,  zbog neuvrštavanja tačaka   Imenovanje zamjenika predsjedavajućeg općinskog vijeća i  Razrješenje starog predsjedavajućeg općinskog  ijeća  i  imenovanje novog predsjedavajućeg  bila prekinuta prije dvadesetak dana. Te tačke u dnevni red predložila je nezavisna poslanica Marija Krupić a pošto su istovjetne tačke predložili i klubovi SDA i SDP tretirane su kao zajednički prijedlog. Bez diskusija i rasprava prvo je za zamjenika predsjedavajućeg  kao jedini kandidat kojeg je predložio Klub SDA  većinom glasova  imenovan Mehmed Mahmić  iz SDA a potom je takodje bez rasprave za predsjedavajućeg OV, na prijedlog kluba SDP-a ,većinom glasova  imenovan vjećnik sa najdužim vhjećničkim stažom Husein Gerzić iz SDP-a. Poslije protokolarnih čestitki i pauze date za preuzimanje dužnosti  trinaesta sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa nastavljena je raspravom o Prijedlogu Rješenja o izmjenama i imenovanju stalnih radnih tijela općinskog vijeća na kojem već duže vrijeme insistira Klub Stranke demokratske akcije a čije je prijedloge prihvatio i Klub SDP-a. Tako na ponudjenoj listi većinu članova svih komisija i čine predstavnici ovih klubova  jer su najzastupljeniji u općinskom vijeću a i svi ostali vijećnici su proporcionalno prema broju dobijenih glasova dobili mjesto u nekoj od komisija. Ovakav prijedlog se nije svidio  Klubu vjećnika A SDA  koji više nisu dio vladajuće većine, pa je predsjednik njihovog kluba Hasan Komić  povukao sve članove i vjećnike ove stranke iz predloženih komisija. Mjesto u komisijama zbog profesionalnih obaveza nisu prihvatili ni članovi Kluba nezavisnih vjećnika-Demokartska fronta. I pored ovih odustajanja kompletna lista sa svim članovima komisija data je na glasanje i  dobila većinu a svi oni koji su  imali zamjerke ili odustali od rada u komisijama upućeni su na to da akt o svom odustajanju dostave u službu OV  do slijedeće sjednice.

Pored ove tri tačke koje nisu bile u  predloženom dnevnom redu za proširenjue Dnevnog reda bilo je od strane vjećnice Krupić Marije predloženo čak još 11 tačaka ali su u dnevni red uvrštene  još samo dvije tako da konačni dnevni red ima 17 tačaka .Prvi dio sjednice obilježio je i jedan svečani trenutak kada su predstavnici Kluba SDP-a uz lijepe riječi podrške i divljenja cvjećem darovali vjećnicu SDA Sediju Fetić koja je prije otprilike mjesec dana  na svijet donije trećeg sina.Još jedna specifičnost vezana je za ovu trinaestu sjednicu jer vijećnici po prvi put za sjednicu nisu dobili pisane materijale  već će im po njihovoj odluci svi materijali dolaziti elektronskom poštom a svaki vjećnik je opremljen prenosnim tablet uredjajem koje koristi tokom sjednice.

Rasprava po preostalim tačkama od kojih su sigurno najzanimljivija   Izmjene  budžeta općine Bosanska Krupa za 2013.godinu čiji je prijedlog manji za oko 200.000 KM u odnosu na dosadašnji  Budžet biće nastavljena u četvrtak a tad će se razmatrati i nova organizacija rada u Jedinstvenom općinskom organu uprave te Odluka da se primjena novih koeficijenata za obračun plaća koji je uskladjen za Zakonom o plaćama u organima vlasti F BiH umjesto od 1.10. po novoj odluci primjenjiva  od 01.12.2013.godine.Na red će ako sjednica bude tekla predvidjenom dinamikom konačno će  doći i izvještaji Javnih preduzeća za 2012.gdinu i planovi rada ovih preduzeća za 2013.godinu.

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 563 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda