Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1

Oktobar – mjesec borbe protiv raka dojke

Oktobar se promoviše kao mjesec borbe protiv raka dojke. Simbol ove aktivnosti je roza trakica. Na taj način se utiče na svijest ljudi kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost ove bolesti.                                                                                                                          

Cilj obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke je podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnosticira na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izlječenja. Više od 90% bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju.                                                                                                          

Rak dojke čini vodeći uzrok obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom svijeta. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u 2018.godini u svijetu je oboljelo oko 2,1 milion žena od ove bolesti, a oko 627.000 žena je umrlo.

U aktivnostima na promociji oktobra kao mjeseca borbe protiv raka dojke učestvuje i Udruženje oboljelih od karcinoma „Mimoza“ Bosanska Krupa.

Tim povodom Udruženje „Mimoza“, općina Bosanska Krupa i donatori u utorak, 1.oktobra , u 21,00 sat, po prvi put upriličit će osvjetljavanje u roza boji zidina Starog grada u Bosanskoj Krupi te na simboličan način ukazati na početak mjeseca oktobra - mjeseca borbe protiv raka dojke.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 60 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 260 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda