Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1

Obilježen Dan veterana ratnog sastava policije Bosanska Krupa

FOTO:Arhiva FOTO:Arhiva

Udruženje veterana ratnog sastava stanice javne bezbjednosti općine Bosanska Krupa, u subotu je obilježilo Dan veterana polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Šehidskom spomen obilježju u Bosanskoj Krupi te zajedničkim druženjem i zabavnim programom.

Udruženje je oformljeno prije pet godina u Bosanskoj Krupi i svake godine obilježe ovaj dan kao sjećanje na sve šehide ove jedinice, ali za sve druge branitelje ARBIH.

''Svake godine se sjetimo naših šehida, postrojavanjem, učenjem Fatihe i poslije druženjem'' – kazao je Samir Šabić, jedan od veterana.

Datum obilježavanja Dana veterana nije fiksan te su proteklih godina ga obilježavali krajem maja, međutim ove godine, zbog različitih drugih aktivnosti, odlučili su se za drugu subotu u junu.

''U ratu smo bili uključeni i odbranu države. Družili se u ratu, evo i sad u miru, ko je ostao živ i ko je još s nama'' – kazao je Suad Terzić, penzionisati policajac.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 89 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 239 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda